Уряд затвердив порядок забезпечення населення сет-топ-боксами

21 Березня 2012
9950
21 Березня 2012
17:35

Уряд затвердив порядок забезпечення населення сет-топ-боксами

9950
Уряд затвердив порядок забезпечення населення сет-топ-боксами

21 березня Кабінет Міністрів ухвалив постанову «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення». Про це «Детектор медіа» повідмило джерело в уряді.

 

Інформація про ухвалення документу є на урядовому порталі, але текст постанови на сайті поки відсутній.

 

За інформацією джерела, суть проекту постанови, розробленого Держкомтелерадіо та вдосконаленого Кабміном, не змінилася: у постанові передбачено ті самі категорії малозабезпечених громадян та порядок їх забезпечення сет-топ-боксами.

 

У 2012 році телетюнерами забезпечуються:

1) інваліди першої та другої групи;

2) інваліди війни третьої групи;

3) особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає разом з ними;

4) особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу згідно із Законом України „Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям";

5) особи, які отримують субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

 

До 1 липня 2012 року місцеві управління праці та соціального захисту населення формують списки громадян, які безоплатно забезпечуватимуться телетюнерами, а Держкомтелерадіо до 1 серпня 2012 року збирає ці списки.

 

Кошти з державного бюджету (350 млн 120 тис. грн.) спрямовуються Держкомтелерадіо на здійснення витрат, пов'язаних із закупівлею телетюнерів і послуг з доставки посилок з тюнерами.

 

Нагадаємо, що Держкомтелерадіо вже встиг оголосити тендер на закупівлю сет-топ-боксів, фінал якого мав відбутися сьогодні, 21 березня. Але, за даними джерела «Детектор медіа», фінал тендеру переноситься на квітень, оскільки Держкомтелерадіо після ухвалення урядової постанови вноситиме зміни до умов участі в тендері. «Якщо раніше головними умовами були досвід роботи та терміни постачання, то тепер головним пріоритетом має стати ціна», - повідомило джерело.

 

Голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович обіцяє прокоментувати ситуацію довкола урядової постанови та тендеру на брифінгу 22 березня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9950
Читайте також
11.04.2012 12:46
Игорь Бурдыга, «Коммерсантъ. Украина»
15 672
28.03.2012 13:00
Анатолій Мар’єнко, Теодор Наритник, для «Детектор медіа»
5 769
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду