Інтернет-аварію в Києві пов’язали з пожежею в метро

15 Березня 2012
6949
15 Березня 2012
12:16

Інтернет-аварію в Києві пов’язали з пожежею в метро

6949
Інтернет-аварію в Києві пов’язали з пожежею в метро

Перебої з доступом до ресурсів українського сегменту мережі інтернет увечері 14 березня були пов'язані з пожежею в метро на станції «Осокорки». Цю версію інтернет-аварії підтвердив у коментарі «Коммерсанту» президент компанії MiroHost Олександр Ольшанський.

 

Нагадаємо: дата-центр MiroHost, що є хостинг-провайдером багатьох українських інтернет-ресурсів, зокрема, «Української правди», виявився знеструмленим близько 17:40 14 березня. «Судячи з усього, ми отримали лініями живлення дуже потужний імпульс, унаслідок чого вийшла з ладу наша система безперебійного живлення. Поки незрозуміло, чи пошкоджені внаслідок аварії лінії даних», - сказав пан Ольшанський.

 

Незважаючи на те, що приміщення компанії розташовані на вулиці Гайдара, 50 на правому березі Києва, він висловив упевненість, що скачок у мережі пов'язаний з пожежею в метро.

 

Робота дата-центру була частково відновлена о 20:45.

 

Як писала «Детектор медіа», від знеструмлення постраждав і телеканал ТВі, студія якого знаходиться теж на Гайдара, 50. Зауважимо, що «Українська правда», яка хоститься в MiroHost, була недоступною для користувачів інтернету із 17:40 до 23-ї години. Постраждали також іще низка інтернет-ресурсів, серед яких «Обком», «Українські новини», AIN.ua та інші.

 

У своєму офіційному повідомленні компанія MiroHost пояснила, що 14 березня вийшли з ладу обидва джерела безперебійного живлення (UPS), через які було підключено електроживлення всього дата-центру. Точна причина поки не встановлена, але компанія припускає, що це могло бути пов'язано з кидком живлення в міській мережі в момент аварійного знеструмлення ліній метрополітену у зв'язку з пожежею.

 

У зв'язку із цим в екстреному режимі були проведені робот з переключення дата-центру на нову систему UPS. «В течение двух часов были проделаны работы, которые в плановом режиме занимают несколько дней. Над устранением аварии работало около 40 различных специалистов - энергетики, электрики, инженеры по обслуживанию UPS, системные администраторы», - цитує заяву MiroHost AIN.ua.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6949
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду