СТБ єдиний з телеканалів згадав про обмовку Януковича про Туркменістан

14 Березня 2012
10728
14 Березня 2012
18:13

СТБ єдиний з телеканалів згадав про обмовку Януковича про Туркменістан

10728
СТБ єдиний з телеканалів згадав про обмовку Януковича про Туркменістан

СТБ - єдиний з телеканалів, хто у своїх основних випусках новин 13 березня згадав про обмовку президента України Віктора Януковича, який під час переговорів з президентом Туркменістану Гурбангули Бердимухамедовим назвав Туркменістан Казахстаном.

 

СТБ у сюжеті «Вікон-новин» о 22:00 дав саме цей синхрон Віктора Януковича: «Стратегическое сотрудничество, торгово-экономическое сотрудничество между Украиной и Казахстаном является предметом обоюдной заинтересованности», показавши на відео реакцію президента Туркменістану.

 

При цьому в сюжеті «Вікон-новин» о 18:00 був використаний інший синхрон Віктора Януковича: «Нас, конечно, интересуют вопросы совместной работы в плане работы топливно-энергетического комплекса. Тот потенциал, который есть в Украине, он в полной мере может быть задействован Туркменистаном в развитии добычи и транспортировки природного газа». Саме цей синхрон із промови президента України був використаний також у новинах Першого національного («Підсумки дня» о 21:00) та «Інтера» («Подробности» о 20:00), а також - у скороченому вигляді (без першого речення) - каналу «Україна» («События» о 19:00).

 

На каналі ICTV («Факти» о 18:45) подали ще одну цитату президента України: «Готовы принимать участие в развитии второй ветки газопровода Малай-Багтыярлык и мы готовы продолжать поставку нашего оборудования и труб на эту вторую очередь».

 

У випуску ТСН на «1+1» о 19:30 вийшло відео переговорів без синхронів, начитане ведучою, яка про обмовку президента не згадувала. У новинах Нового каналу («Репортер» о 19:00) та 5-му каналі («Час новин» о 19:00 та 20:00) сюжетів про Туркменістан не було.

 

Про конфуз згадав у своєму сюжеті програми «Сьогодні» канал ТВі, подавши ту саму цитату, що й «Вікна-новини». Однак, як відомо, цей випуск о 20:30 не вийшов через технічний збій, його викладено на сайті каналу.

 

Також про обмовку президента у своєму репортажі згадала газета «Коммерсантъ».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10728
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юлебот
4418 дн. тому
Действительно, после того, как оговорили Юлию Тимошенко, остальные оговорки Януковича уже как-то не замечаются.
Игорь
4418 дн. тому
Боже, ну оговорился человек, с кем не бывает. Он прекрасно знает, что Туркменистан - это не Казахстан, т.к. Партия Регионов союзническая с партией Назарбаева. В новостях на СТБ всё намного хуже... На это даже есть пародия в Большой Разнице на 1+1... Цитирую: "Якщо вам зрозуміло речення: "На лижварському курорті в Маріюполі міліціянтами на автах були помічені двоє безхатченків з онукою", тоді ви наш постійний глядач"...
Космополит
4418 дн. тому
Пусть бы они лучше выучили, кто такой МахтумкулИ ФрагИ!. А то, поржать они - мастера, а заметить собственные оговорки, а скорее всего,собственную безграмотность, не в состоянии. Это ведь основная черта нынешней украинской малолетней псевдожурналистики - воинствующая безграмотность.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду