Держкіно називає ситуацію довкола фільму «Серпень. Восьмого» «вдалим піар-ходом»

13 Березня 2012
8720
13 Березня 2012
12:35

Держкіно називає ситуацію довкола фільму «Серпень. Восьмого» «вдалим піар-ходом»

8720
Держкіно називає ситуацію довкола фільму «Серпень. Восьмого» «вдалим піар-ходом»

Державне агентство з питань кіно розцінило ситуацію, що склалася з нібито забороненим прокатом російського фільму «Серпень. Восьмого» Джаніка Файзієва як «вдалий піар-хід». Про це йдеться в коментарі першого заступника голови Держкіно Сергія Сьомкіна, який оприлюднила прес-служба агентства.

 

Прес-служба Держкіно вслід за прес-службою Міністерства культури повідомила, що стрічка Файзієва не отримувала державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільму на території України, оскільки станом натепер триває передбачений законом 10-денний термін розгляду документів.

 

Дистрибуторська компанія, яка має намір здійснити прокат стрічки «Серпень. Восьмого», 28 лютого звернулася до Держкіно з проханням видати прокатне посвідчення. Повний пакет документів та матеріалів відповідно до п. 6 «Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів» агентство отримало 2 березня. Станом натепер триває 10-денний термін розгляду документів

 

«Навряд чи потрібно зчиняти скандал навколо прокату цього фільму. Ми розцінюємо ситуацію, що склалася, як вдалий піар-хід дистриб'юторів задля підвищення популярності картини. Жодного політичного підґрунтя або іншої причини на сьогодні немає. Все розглядається у робочому порядку», - сказав Сергій Сьомкін.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», російський кінофільм Джаніка Файзієва «Серпень. Восьмого» про конфлікт у Південній Осетії не вийшов у запланований з 1 березня український прокат.

 

За даними сайту «Кіно-театр», сеанси планувалися в березні в кількох кінотеатрах Києва - «Алмазі», «ім. Чапаєва», «Промені», «Салюті», «Старті», «Факелі» та «Флоренції». Як уточнили «Детектор медіа» у відділі бронювання квитків «Флоренції», стрічка була в прокаті лише один день минулого тижня, а далі кінопокази скасували в «усьому місті».

 

11 березня з'явилася інформація, що прокат фільму в Україні заборонило Міністерство культури, хоча саме міністерство офіційно подібних заяв не робило. За цією інформацією, «Серпень. Восьмого» піддався критиці у Грузії та в Україні. Зокрема, протести влаштувала грузинська діаспора України і київська організація Спілки української молоді, Молодіжний націоналістичний конгрес і Молодий народний рух. Представники цих організацій нібито звернулися зі скаргами на розпалювання фільмом міжнаціональної ворожнечі до Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, Державного агентства з питань кіно і СБУ.

 

За сюжетом картини, молода мати одиначка ризикуючи життям змушена пробиратися до Південної Осетії, куди вона до початку конфлікту відправила семирічного сина. Події 2008 року показані очима дорослих і хлопчика: у реалістичні військові сцени вплітається фантастичний бойовик із роботами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8720
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ТИМАНЧІ
4398 дн. тому
Подало б Держкіно в суд хоч на одного розповсюджувача брехні-дивишся , і вийшла би від цього користь.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду