Суд розгляне позов «Укрспирту» до «Дзеркала тижня. Україна» 19 березня

12 Березня 2012
12986
12 Березня 2012
16:02

Суд розгляне позов «Укрспирту» до «Дзеркала тижня. Україна» 19 березня

12986
Суд розгляне позов «Укрспирту» до «Дзеркала тижня. Україна» 19 березня

19 березня Печерський районний суд міста Києва розгляне справу за позовом ДП «Укрспирт» до газети «Дзеркало тижня. Україна». Про це йдеться в ухвалі Печерського суду від 3 березня, копію якої «Детектор медіа» надали в «Укрспирті».

 

ДП «Укрспирт» і Державний концерн спиртової та лікеро-горілчаної промисловості звернулися з позовом про спростування недостовірної інформації до ТОВ «ЗН УА», ТОВ «Інтернет-інвест» (які, за даними позивачів, є редакцією газети «Дзеркало тижня» та власниками веб-сайтів zn.ua, dt.ua), а також автора статті-розслідування «"Укрспирт" - найганебніша дірка держбюджету» Юрія Бутусова.

 

Печерським районним судом м. Києва 3 березня 2012 року було відкрито провадження у цій справі. Перше засідання призначено на 19 березня, 17:00.

 

 


 

 

Як писала «Детектор медіа», позов проти «Дзеркала тижня. Україна» також подав колишній генеральний директор «Укрспирту» Ігор Сухоносов, який крім спростування вимагає ще морального відшкодування в розмірі 50 тис. грн.

 

Нагадаємо, в «Укрспирті» вважають, що у своїх публікаціях «Дзеркало тижня. Україна» безпідставно звинуватило керівництво ДП «Укрспирт» у неспроможності налагодити прибуткову роботу підприємства та у причетності до тіньового ринку алкогольної продукції, хоча, за словами представників «Укрспирту», підприємство веде спільно з правоохоронними органами боротьбу з нелегальним виробництвом та обігом спирту, контрафактної алкогольної продукції.

 

Автор статті Юрій Бутусов претензії позивачів відкидає і вважає, що діяльність деяких героїв його розслідування «з часом ще отримає оцінку в кримінальному суді»: «Низка людей, про яких я писав у своїй статті, є справжніми кримінальними авторитетами, і рано чи пізно за розграбування "Укрспирту" їм доведеться відповісти по закону».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12986
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду