У Сирії протягом тижня загинув четвертий журналіст

28 Лютого 2012
4283
28 Лютого 2012
13:44

У Сирії протягом тижня загинув четвертий журналіст

4283
У Сирії протягом тижня загинув четвертий журналіст

У сирійському місті Хомс, що перебуває в облозі урядових військ, вбито відеооператора Анаса аль-Таршу (Anas al-Tarsha), повідомляє арабська служба BBC.

 

17-річний журналіст загинув минулої п'ятниці, 24 лютого, під час зйомок під мінометним обстрілом.

 

Відеооператор, якого знали як Таршу Хомського, постійно фільмував драматичні події у Хомсі і розміщував кадри на YouTube. Він давав інтерв'ю арабським мовникам. За даними Комітету захисту журналістів (CPJ), міжнародні ЗМІ значною мірою покладаються на самодіяльних місцевих журналістів - таких, як аль-Тарша, відколи сирійський уряд намагається встановити інформаційну блокаду, щоб замовчати народне повстання.

 

Згідно з даними КЗЖ, протягом останніх чотирьох місяців у Сирії загинули вісім репортерів.

 

Найкривавішим виявився минулий тиждень. 22 лютого в Хомсі було вбито військового кореспондента лондонської The Sunday Times Мері Колвін (Marie Colvin) та французького фоторепортера, призера World Press Photo, Ремі Ошліка (Rémi Ochlik). За день до цього у тому ж місті загинув сирійський відеоблоґер Рамі аль-Саєд (Rami al-Sayed).

 

Як писала «Детектор медіа», іноземні журналісти (і живі, і загиблі) залишалися заблокованими в Хомсі. Серед них - тяжко поранені кореспондентка паризької Le Figaro Едіт Був'є (Edith Bouvier) та фотокореспондент лондонської The Sunday Times Пол Конрой (Paul Conroy). Сьогодні, 28 лютого, Пола Конроя було евакуйовано, повідомляє BBC. Водночас місцезнаходження Едіт Був'є залишається невідомим.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4283
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду