Прес-секретар Путіна звинуватив Шустера у русофобії

25 Лютого 2012
10250
25 Лютого 2012
11:18

Прес-секретар Путіна звинуватив Шустера у русофобії

10250
Через обкладинку журналу Time
Прес-секретар Путіна звинуватив Шустера у русофобії
У Росії – власний медійний скандал через обкладинку Time зі зменшеним зображенням російського прем`єра Володимира Путіна. Нагадаємо, в копіюванні саме цієї ідеї окремі користувачі Facebook напередодні запідозрили редакцію «Корреспондента». В той же час самі журналісти назвали такі асоціації збігом.

Щодо Time, то прес-секретар пана Путіна Дмитро Пєсков звинуватив автора винесеного на обкладинку матеріалу Саймона Шустера у «русофобії» та «путінофобії», повідомляє Lenta.Ru.
 
 
 
 
Концепція європейського випуску Time апелює до  науково-фантастичного фільму 1957 року «Неймовірно худнуча людина» (The Incredible Shrinking Man), головний герой якого тане на очах під впливом радіації. У заголовку на обкладинці стверджується, що «прем`єр міністр Росії неймовірно зменшується», а в поданому меншим шрифтом анонсі зазначено: «Володимир Путін стане президентом на третій термін, але його влада як ніколи раніше ослаблена. І від цього світ стає дедалі небезпечнішим місцем». 

«Можна з великою часткою впевненості сказати, що автор цих слів - великий русофоб і путінофоб. І при цьому, ця фобія застилає очі і не дає йому об'єктивно оцінювати реальність», - сказав прес-секретар Володимира Путіна у коментарях «Коммерсантъ FM». Також пан Пєсков пообіцяв продовжувати проводити «роз`яснювальні роботи» щодо Путіна.
 
 

Щодо ідеї «Корреспондента», то, як розповів головний редактор видання Віталій Сич, задум полягав у тому, щоб «показати, що Янукович самотній і втратив довіру людей». Журналіст додав, що автором тексту виступив він сам, «ідея з маленьким Януковичем, над яким тяжіє великий заголовок», належить редактору відділу політики Андрію Смирнову, а втілив цю концепцію арт-директор видання  Олексій Самоваров.

Починаючи з 2003-го року, Володимир Путін з`являється на обкладинці Time вчетверте.

«Детектор медіа»
Фото з Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10250
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду