НМПУ вимагає розслідувати погрози на адресу старосамбірської журналістки

23 Лютого 2012
9410
23 Лютого 2012
16:01

НМПУ вимагає розслідувати погрози на адресу старосамбірської журналістки

9410
НМПУ вимагає розслідувати погрози на адресу старосамбірської журналістки

Незалежна медіа-профспілка України вимагає негайно провести службове розслідування та притягнути до дисциплінарної відповідальності начальника Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Старосамбірського РВ ГУ МВС України Романа Зубрицького у зв'язку з його погрозами журналістці місцевого видання «Коловорот» Тетяни Михаць. Відповідну заяву поширила прес-служба НМПУ 23 лютого.

 

Тетяна Михаць 6 лютого доповіла своєму редакторові про те, що отримала погрози під час написання статті на тему «Вугільної афери» на Старосамбірщині. Під час спроби отримати коментар у начальника Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Старосамбірського РВ ГУ МВС України Романа Зубрицького, останній висловлював погрози щодо неї та іншого працівника редакції -- журналістки Галини Антошик. Згодом він вибачився за свої дії, пише Newsmarket.

 

НМПУ схвально ставиться до того, що Роман Зубрицький вибачився перед журналісткою. Але профспілка вважає, що вибачення після свідомих погроз на адресу їхньої колеги - недостатній захід. «Неприпустимими є будь-які погрози на адресу журналістів з боку працівників міліції, озброєних державою для захисту громадського порядку та законності. Жодні виправдання чи вибачення не можуть бути прийнятними, особливо, якщо погроза лунає від керівника міліцейського підрозділу», - заявляють у профспілці.

 

Тим часом Роман Зубрицький у коментарі Інституту масової інформації заперечив, що він погрожував журналістам «Коловороту»: «То неправда, що вони там понаписували. Я нікому нічого подібного не казав, а просто попередив журналістку про те, що я не маю права розповідати по телефону інформацію, яку вони просять».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9410
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду