Нацрада не зрозуміла, що є «лохотроном»

22 Лютого 2012
8491
22 Лютого 2012
15:19

Нацрада не зрозуміла, що є «лохотроном»

8491
Нацрада не зрозуміла, що є «лохотроном»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 22 лютого розглянула закон «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення"» (щодо регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами) , який був ухвалений Верховною Радою 9 лютого, і сформулювала свої пропозиції до нього.

 

Як пояснив голова регуляторного органу Володимир Манжосов, закон надійшов на підпис президенту України, і тепер Адміністрація президента просить Нацраду та інші зацікавлені відомства висловити свою точку зору щодо нього.

 

Національна рада запропонувала з метою запобігання непорозумінням дати в законі визначення терміну «програми та передачі з інтерактивними конкурсами (іграми, вікторинами)».

 

Нагадаємо, що цей так званий закон про «лохотрони» заборонив трансляцію, окрім як на каналах з обмеженим доступом, програм та передач з інтерактивними конкурсами (іграми, вікторинами), умови яких прямо чи опосередковано передбачають платну участь. У законі немає самого визначення терміну, але вказано перелік програм, які не підпадають під заборону (наприклад, розіграші лотерей, творчі конкурси тощо).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8491
Читайте також
27.09.2010 17:57
Олександр Лащенко, Марічка Набока, «Радіо Свобода»
29 635
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
помощь
4444 дн. тому
Бизнес,построенный на обмане и манипуляциях и есть лохотрон. Что здесь думать.Всякие там гадалки,угадалки,телепродавалки и т.д. Все одной метлой надо.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду