У Черкасах прийняли програму розвитку інформаційного простору регіону

21 Лютого 2012
8428
21 Лютого 2012
11:56

У Черкасах прийняли програму розвитку інформаційного простору регіону

8428
У Черкасах прийняли програму розвитку інформаційного простору регіону

17 лютого на сесії Черкаської обласної ради була прийнята «Програма розвитку інформаційного простору Черкаської області на 2012-2016 роки». Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДТРК «Рось».

 

За затвердження програми розвитку інформаційного простору проголосувало 69 депутатів. Нею передбачено покращення матеріально-технічної бази редакцій газет, радіо та телебачення, забезпечення доступу до мережі інтернет у сільській місцевості, розширення мережі FM-радіо та збереження дротового.

 

Також у програмі йдеться про перехід телерадіоорганізацій області на цифрове мовлення. В ОДТРК заявляють, що наразі тільки їхня телекомпанія виходить у цифровому форматі.

 

Основою затвердженої програми стала розроблена ОДТРК програма розвитку обласного державного телерадіомовлення на 2011-2013 рр.

 

За словами, генерального директора Черкаської ОДТРК Юрія Уздеміра, за короткий термін вдалося багато чого реалізувати, переважно в технічній частині. Зокрема, телерадіокомпанія розпочала мовлення в цифровому форматі та мережі інтернет, введено функцію телетексту та започатковано виробництво новин із сурдоперекладом. Із січня 2012 року регіональна радіомережа «Рось-ФМ» розпочала мовлення на частоті 91,4 МГц.

 

«Проте, повністю реалізувати програму самотужки ОДТРК змоги не має, тому вона і стала основою обласної програми інформаційного розвитку», - зазначається в повідомленні.

 

Юрій Уздемір вважає, що окреме питання, яке потребує підтримки з боку обласної влади - створення сучасної ефективної радіомережі Нині ОДТРК мовить з двох передавачів, покриваючи західну і східну частину області, проте для повного покриття радіосигналом регіону потрібно встановити передавачі і в інших точках області.

 

Крім того, кошти програми передбачають купівлю відповідного обладнання, яке забезпечить вихід новин у прямому ефірі.

 

Скільки саме коштів передбачено виділити з обласного бюджету на Програму розвитку інформаційного простору Черкаської області на 2012-2016 роки, ОДТРК інформацією не володіє. На сайті Черкаської облради рішень за 17 лютого поки немає. «Детектор медіа» звернеться із відповідним запитом до облради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8428
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду