Ігор Гужва та «Чесне слово» хочуть моніторити джинсу

14 Лютого 2012
7965
14 Лютого 2012
14:56

Ігор Гужва та «Чесне слово» хочуть моніторити джинсу

7965
Поки що тільки у Фейсбуці
Ігор Гужва та «Чесне слово» хочуть моніторити джинсу

Екс-головний редактор газети «Сегодня» Ігор Гужва з колегами в межах руху «Чесне слово» розпочав акцію «Журналісти проти джинси». Про це він розповів у коментарі «Детектор медіа».

 

13 лютого було відкрито групу акції в соціальній мережі Facebook.

 

«Це наша перша публічна акція, де ми пропонуємо всім охочим розмістити інформацію про джинсу. У нас майже 100 учасників. Ми пропонуємо всім активно брати участь у роботі, - зазначив пан Гужва, - Ми плануємо за допомогою цієї сторінки створити онлайн-систему відстеження фактів джинси та її викривання. Ми хочемо зробити це системним і постійним контролем. Хтось про щось дізнається - й одразу це з'являється на нашій сторінці, і суспільство про це дізнається. Поки що в цієї акції не має керівників, є лише модератори Facebook-групи з числа активістів "Чесного слова". Але в майбутньому ми хочемо створити кістяк активістів, які займатимуться цим на постійній основі».

 

Надалі може з'явитись окремий портал руху, однак поки що таке рішення не прийняте.

 

За словами Ігоря Гужви, на початку учасники акції бачать перед собою завдання інформувати суспільство про приклади джинси, тому що, на його думку, на сьогодні ніхто системно не відстежує такі випадки.

 

«Були моніторинги ІМІ, але в щоденному режимі не робив ніхто. Ми хочемо запустити цю систему, а потім на її основі сформувати юридичні та правові механізми для боротьби із джинсою, і, можливо, ми навіть вийдемо із законодавчими ініціативами щодо внесення змін до законодавства», - зазначив він.

 

Окрім цього «Чесне слово» планує виявляти факти порушень прав журналістів і привертати увагу до них суспільства та правозахисників.

 

Нагадаємо, колектив газети «Сегодня» започаткував акцію «Чесне слово» в грудні минулого року. Поштовхом до створення цієї акції стало намагання висвітлювати конфлікт у «Сегодня» між Ігорем Гужвою та генеральним директором Оленою Громницькою.

 

Тим часом Інститут масової інформації у своєму останньому щомісячному моніторингу зафіксував у газеті «Сегодня» найвищий рівень неналежного маркування промоційних матеріалів. Відповідно до моніторингу, протягом січня на сторінках газети зафіксовано 12 замовних матеріалів під різними рубриками, такими як «Официально», «Новости компаний», «PR».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7965
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду