В Одесі більшість журналістів не пустили на брифінг керівництва прокуратури

10 Лютого 2012
9697
10 Лютого 2012
13:56

В Одесі більшість журналістів не пустили на брифінг керівництва прокуратури

9697
В Одесі більшість журналістів не пустили на брифінг керівництва прокуратури

В Одесі працівники міліції не допускали журналістів на брифінг керівництва прокуратури Одеської області. Про це повідомляє УНІАН.

 

За інформацією агентства, на брифінг пустили лише тих представників ЗМІ, які були в списку, складеному начальником прес-служби облпрокуратури Оленою Абрамовою. У ньому, з-поміж іншого, не було журналістів інформагентств УНІАН та «Інтерфакс», телекомпанії «Нова Одеса», інтернет-газети «Погляд з Одеси» та інших.

 

Як повідомляє на своєму сайті народний депутат Геннадій Москаль, прокуратура запросила на брифінг тільки представників дев'яти лояльних ЗМІ. Йому вдалося відібрати в одного з правоохоронців список запрошених ЗМІ.

 

 

 

Як пише УНІАН, журналісти намагалися зв'язатися з прес-службою, однак співробітник міліції, що стояв на посту при вході в будівлю прокуратури на вулиці Пушкінській, 6, заявив у відповідь, що прес-секретар до журналістів не вийде: «Вона зайнята і просила не турбувати».

 

Деяким працівникам ЗМІ допомогли проникнути в будівлю прокуратури народні депутати України, члени політичної партії «Фронт змін» Геннадій Москаль і Руслан Князевич - вони опинилися поруч через те, що прокуратура Одеської області організувала брифінг для ЗМІ з приводу кримінальної справи, порушеної по заводу «Стальканат-Сілур», акціонером якого є голова обласної організації «Фронту змін» Володимир Немировський. Під час брифінгу будівлю прокуратури пікетували співробітники «Стальканат-Сілур».

 

«Разом зі своїм колегою по парламенту Русланом Князевичем попри спротив охорони ми все-таки прорвалися з журналістами в прокуратуру. Після чого заступник прокурора Одеської області Денис Черних просто припинив брифінг і без жодних пояснень залишив приміщення», - заявив Геннадій Москаль.

 

За його словами, прокуратура Одеської області, яка за своїми функціональними обов'язками зобов'язана стояти на сторожі закону, займається прямим перешкоджанням законній професійній діяльності журналістів. За що ст. 171 ККУ передбачена кримінальна відповідальність.

 

Також він наголосив на тому, що звернеться до міжнародної організації «Репортери без кордонів» з проханням дати оцінку діям правоохоронців.

 

У прес-службі прокуратури Одеської області обіцяють прокоментувати ситуацію на своєму сайті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9697
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду