Микола Зинич виграв ще один суд в екс-видавця «Експресу»

10 Лютого 2012
13915
10 Лютого 2012
11:50

Микола Зинич виграв ще один суд в екс-видавця «Експресу»

13915
Микола Зинич виграв ще один суд в екс-видавця «Експресу»

Господарський суд Львівської області своїм рішенням від 8 лютого 2012 року визнав недійсними рішення загальних зборів учасників ТОВ «Видавнича група "Супердрук"» від 10 листопада 2010 року, які позбавили Миколу Зинича частки у статутному фонді товариства. Цю інформацію «Детектор медіа» повідомила юридична фірма «Аміда», яка захищає інтереси пана Зинича.

 

Нагадаємо, що ТОВ «Видавнича група "Супердрук"» є правонаступником екс-видавця газети «Експрес» ТОВ «Видавнича група "Експрес"».

 

«У судовому позові Микола Зинич вимагав визнати це рішення зборів учасників ТОВ «Видавнича група "Супердрук" недійсними, оскільки збори відбулися з порушенням процедури скликання та проведення: Миколу Зинича не було повідомлено про їх проведення. Учасники зборів також порушили вимоги ст. 82 Господарського кодексу України, ст. 143 Цивільного кодексу України, ст. 51 Закону України "Про господарські товариства", оскільки пана Зинича не було відображено серед учасників Товариства і не було вказано, якою часткою в статутному капіталі ТзОВ "Видавнича група "Супердрук" він володіє як учасник Товариства. Крім того рішенням загальних зборів учасників ТзОВ "Видавнича група "Супердрук" Миколу Зинича було протиправно позбавлено його частки в статутному капіталі товариства в розмірі 22,85%, шляхом зменшення розміру статутного капіталу товариства на розмір частки, яка належить пану Зиничу на праві приватної власності», - пишуть адвокати.

 

Господарський суд Львівської області встановив правоту Миколи Зинича у цьому судовому спорі і задовольнив його позовні вимоги в повному обсязі.

 

«Рішення суду ще раз підтверджує незаконність дій учасників товариства ТОВ "Видавнича група "Супердрук" щодо позбавлення мене частки підприємства», - зазначив Микола Зинич «Детектор медіа».

 

Раніше, як уже писала «Детектор медіа», суд визнав недійсним рішення загальних зборів учасників про виділення з ТОВ «Видавнича група "Супердрук"» юридичної особи ТОВ «Системи друку та доставки». Тоді проти цього рішення виступила газета «Експрес», видавець якої, ТОВ «Експрес медіа груп», був третьою стороною у справі. «Експрес» заявив, що цим рішенням суду скасовано один із засновницьких документів видання, що може призвести до його закриття.

 

Нині головний редактор газети «Експрес» Ігор Починок не став коментувати судове рішення від 8 лютого, оскільки, за його словами, не має до цієї справи жодного стосунку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13915
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду