На телеканалах заперечують замовний характер коментарів Королевської

8 Лютого 2012
14554
8 Лютого 2012
12:30

На телеканалах заперечують замовний характер коментарів Королевської

14554
У новинах телеканалів «Україна», СТБ, ICTV, Новий, 5-й та «24» 7 лютого - жодного синхрону Наталі Королевської
На телеканалах заперечують замовний характер коментарів Королевської

За інформацією журналіста Мустафи Найєма, телеканали масово отримали замовлення на розміщення коментарів народного депутата Наталії Королівської: «У вівторок 7 лютого співробітники низки телеканалів отримали завдання від своїх редакторів в обов'язковому порядку включити до сюжетів про відкриття нової сесії парламенту коментар народного депутата Наталії Королевської», - написав Найєм у своєму Facebook, повідомляє «Українська правда».

 

За його інформацією, завдання розмістити коментар Королевської отримали телеканали «Україна», СТБ, ICTV, Новий, 5-й та «24». «Редакторська змова розкрилася в кулуарах Ради і викликала бунт серед журналістів», - стверджує Найєм. За його словами, сьогодні практично будь-яка згадка про Королевську у ЗМІ носить замовний характер.

 

У коментарі «Детектор медіа» парламентський кореспондент 5 каналу Ольга Сніцарчук заперечила, що отримувала таке завдання. «Я вже більше року не записувала коментарі Королевської, і в моєму сюжеті її не було», - каже вона. За її словами, коментарі Королевської з'являються в ефірі через рекламний відділ, але не в новинах каналу. Також інформацію спростував і парламентський кореспондент ICTV Володимир Горковенко. «У моєму сюжеті Королевської не було, а крім мене з ICTV вчора в парламенті більше нікого не було, і записати її для нашого каналу крім мене не міг ніхто», - зазначив він.

 

Шеф-редактор новин 5 каналу Володимир Мжельський запевнив «Детектор медіа», що редактори каналу не віддавали подібних завдань кореспондентам. «І в інших програмах/рубриках Королевської також не було», - додав він.

 

Генеральний директор Нового каналу Ірина Лисенко сказала ТК, що вперше чує про такі вказівки. «Впевнена, що цього не було, і не могло бути», - переконана вона.

 

Головний редактор та ведуча програми «Факти» на ICTV Олена Фроляк також спростувала інформацію, що редактори давали таке завдання журналістам. «Подивіться наш сюжет про відкриття. Там є президент, там є опозиція, там є голова парламенту Володимир Литвин. Королевської там немає», - сказала вона.

 

У вечірніх випусках новин на телеканалах «Україна», СТБ, ICTV, Новий, 5-й та «24» в сюжетах про відкриття парламентської сесії не було синхронів Наталії Королевської.

 

Керівник прес-служби народного депутата Наталі Королевської Павло Кучер заявив «Детектор медіа», що сюжетів на платній основі вони телеканалам не замовляють. «Вчора наша прес-служба розповсюдила прес-реліз про те, що голова парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, народний депутат Наталя Королевська виступила з ініціативою збору підписів про порушення питання відповідальності уряду. Редакції ЗМІ самі вирішують, що давати в ефір: новину про цю ініціативу, чи про посилення морозів в Україні», - сказав пан Кучер.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14554
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Правда
4428 дн. тому
..а вчера на Украине была..Говорила,как всегда "ни о чем".
Nik
4430 дн. тому
У сюжетах не було, а було окремим б/з із Королевською на фоні банера Верховноїх Ради. Аби відмазатися від скандалу і взяти гроші знайшли компромісне рішення.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4431 дн. тому
На 5-ому каналі синхрони Наталії Королевської дуже часто йдуть у рубриці "Пряма мова" і повторюються по кільканадцять разів на день. Більше того, новини про неї у вигляді коротенького тексту повідомлення разом з її фотографією дуже чсто вспливають на екрані під час вечірніх студій програми "Час. Важливо" з Романом Чайкою та Павлом Кужеєвим.
Комментаторам
4431 дн. тому
ПАМПЕРСЫ ДЛЯ ВЗРОСЛЫХ!
АннаН
4431 дн. тому
Кучер давно не работает у Королевской. Так что, обосралась еще и Телекритика
Hanga
4432 дн. тому
Обосралась как раз Королевская с Бектурсуновым
проэто
4432 дн. тому
Обосрался Наем !!! Неужели и этого правдолюба купили
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду