«Україна» відмовилася від запуску каналу «Новини» (ДОПОВНЕНО)

7 Лютого 2012
12513
7 Лютого 2012
12:47

«Україна» відмовилася від запуску каналу «Новини» (ДОПОВНЕНО)

12513
«Україна» відмовилася від запуску каналу «Новини» (ДОПОВНЕНО)

ТОВ «Медіа Група Україна»* відмовилося від запуску супутникового каналу «Новини». Про це на прес-сніданку 7 лютого повідомила директор з розвитку медійного напрямку бізнесу компанії СКМ Катерина Лапшина.

 

«Ми дивились на цей проект з різних боків. Але сам по собі підхід до споживання новин змінюється. І на сьогодні говорити про те, що новинний канал буде оптимальним продуктом, який задовольнить очікування цієї аудиторії, ми не готові. А оскільки ми не готові й до кінця не відчуваємо цю бізнес модель, тому зараз передчасно його запускати», - зазначила пані Лапшина. Однак при цьому, за її словами, збільшиться обсяг інформаційного мовлення на телеканалі «Україна».

 

Нагадаємо, що ЗАТ «ТРК "Україна"» отримало ліцензію на канал «Новини» ще в лютому 2008 року. Після цього запуск «Новин» неодноразово переносили. Востаннє він планувався на другу половину 2011 року.

 

У лютому 2011 року ТРК «Україна» переоформила ліцензію «Новин», змінивши логотип на «Футбол+». Цей канал стартував 1 березня 2011 року. Водночас у компанії запевняли, що продовжують роботу над запуском каналу «Новини» і планують отримати для нього іншу ліцензію.

 

Запуском «Новин» керували Олександра Карашінська, Єгор Соболєв (протягом двох годин), Оксана Зинов'єва, Сергій Попов, Ігор Золотаревський.

 

 

*На прохання згаданої юридичної особи редакція «Детектор медіа» зберігає написання її назви, зафіксоване у документах про юридичну реєстрацію (незважаючи на правила українського правопису).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12513
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Украйна
4433 дн. тому
фігові граматєї украінскова языка
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду