«Поховати Путіна». Обмовка ведучої сибірського телеканалу переросла в інтернет-сенсацію (+ВІДЕО)

5 Лютого 2012
32849
5 Лютого 2012
10:54

«Поховати Путіна». Обмовка ведучої сибірського телеканалу переросла в інтернет-сенсацію (+ВІДЕО)

32849
Реакція користувачів занепокоїла керівництво каналу. Її перевели на випуски погоди
«Поховати Путіна». Обмовка ведучої сибірського телеканалу переросла в інтернет-сенсацію (+ВІДЕО)
Обмовка ведучої сибірського телеканалу переросла в інтернет-сенсацію. Надто багато людей захопилися ідеєю «поховати Путіна», хоч ішлося, звичайно, про багатолітнє російське питання – чи не пора поховати Леніна.
 
Молода журналістка Марія Бухтуєва з кемеровського телебачення навряд чи думала, що заживе загальноросійської слави. Не встигла обмовка злетіти з її вуст лише кілька днів тому, 28 січня, як її випуск новин став хітом російськомовного інтернету.
 
«Чи потрібно поховати Володимира Путіна? Цю тему зараз активно обговорюють в інтернеті. А подав цю ідею кандидат на президента Михайло Прохоров. Бізнесмен вважає, що з цього питання потрібно негайно провести референдум. І на цю ідею надійшло багато відгуків від користувачів», – сказала Марія Бухтуєва.
 
 

Виявилося, що користувачі хочуть обговорювати не так долю мумії комуністичного вождя, як майбутнє нинішнього прем’єр-міністра, а незабаром, ймовірно, і президента країни, Володимира Путіна. І хоча журналістка вибачилася за свою обмовку і виправилася, сказавши, що вона мала на увазі звичайно ж Леніна, а не Путіна, користувачам ідея сподобалася. Протягом лише трьох днів відео в мережі Youtube переглянуло півмільйона осіб.
 
Один із користувачів розмістив 15-хвилинне відео сторінки Марії Бухтуєвої в «Живому журналі» (LiveJournal), а там – хвиля народної підтримки. Марію вітали, їй дякували і підтримували всілякими іншими способами.
 
 
 
В іншій інтерактивній мережі, «В контакте», відео з обмовкою Марії передивилися тисячі глядачів, і 14 тисяч із них залишили свої слова підтримки.
 
 
Реакція користувачів занепокоїла тих, від кого залежить доля молодої журналістки. Її перевели на випуски погоди, а коли хвиля інтересу до її обмовки і не думала спадати, Марію Бухтуєву покликали в ефір ще раз, щоб вона розказала, чи з нею, бува, нічого не сталося. На що вона відповіла, що з нею все в порядку і її життю і кар’єрі нічого не загрожує. Що, мовляв, самозрозуміла річ, бо ж «ми живемо в демократичній країні».
 
 
 
 
Відео з обмовкою Марії Бухтуєвої розмістили поруч із дискусією ієрархів Російської православної церкви, які, не називаючи Леніна по імені, згадували, що «головного терориста на Землі» потрібно не просто поховати, а зробити це на другому боці місяця, «щоб і видно не було».
 
 
 
Також винахідливі користувачі Інтернету не могли пройти повз паралель із похороном північнокорейського диктатора Кім Чен Іра.
 
 
Сплеск інтернетівського ентузіазму збігся у часі з підготовкою мітингів опозиції, яка вимагає проведення чесних президентських виборів. Іншими словами, опозиціонери хочуть відправити головного претендента на президентську посаду, Володимира Путіна, на політичний спочинок, а в обмовці сибірської журналістки вчувають фрейдівську помилку.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32849
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду