Прокуратура не побачила злочину в побитті знімальної групи «1+1»

30 Січня 2012
15651
30 Січня 2012
20:37

Прокуратура не побачила злочину в побитті знімальної групи «1+1»

15651
Прокуратура не побачила злочину в побитті знімальної групи «1+1»

Прокуратура відмовила в порушенні кримінальної справи з приводу побиття знімальної групи каналу «1+1» охоронцями концертного агентства «Прем'єра». Про це на засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів 30 січня повідомив заступник начальника головного слідчого управління МВС Олег Татаров.

 

За його словами, прокуратура Печерського району Києва відмовила в порушенні кримінальної справи ще 18 листопада 2011 року. Генеральна прокуратура України погодилася з прийнятим рішенням.

 

Нагадаємо, що 4 листопада 2011 року охоронці агентства «Прем'єра», що було організатором концерту Валентина Гафта та Ольги Остроумової в Києві, облаяли і побили знімальну групу інформаційної програми ТСН каналу «1+1» - журналіста Дмитра Святненка й оператора Павла Мяснова. Журналісти одразу викликали міліцію, написали заяву, зняли побої та зафіксували поломки камери.

 

Так само прокуратура відмовила в порушенні кримінальної справи щодо інспектора патрульної служби міліції Грінченка С. В., який у серпні 2011 року перешкоджав знімальній групі журналіста СТБ Сергія Андрушка знімати сюжет в місті Ромодані Полтавської області, посилаючись на заборону райдержадміністрації: «Вас ніхто не запрошував».

 

За словами Олега Татарова, Миргородська міжрайонна прокуратура відмовила в порушенні кримінальної справи за відсутністю в діях міліціонера складу злочинів, передбачених статтями 171 (перешкоджання журналістській діяльності) та 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України. Наразі прокуратура області перевіряє законність прийнятого рішення.

 

 

«Детектор медіа»

Фото прес-служби Адміністрації президента

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15651
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
boss
4468 дн. тому
Так 365 -ю статью отменили , или я что - то пропустил ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду