У донецькому супермаркеті побили журналістів

23 Січня 2012
14179
23 Січня 2012
14:41

У донецькому супермаркеті побили журналістів

14179
Журналістів, які знімали прострочені продукти, били по обличчю, ребрах і спині, намагалися розбити фотокамеру
У донецькому супермаркеті побили журналістів

У Донецьку охоронці торгівельного центру побили кореспондента «Українського тижня» Богдана Буткевича і фотографа цього видання Андрія Ломакіна, а також журналіста Павла Колесника та громадського діяча Станіслава Федорчука. Про це повідомляє «Український тиждень».

 

За словами Богдана Буткевича, інцидент стався в торговельному центрі «Сокол» біля обласної лікарні. Під час проведення акції «Україна без холопів», мета якої - захист прав споживачів від простроченої продукції, її учасники намагалися провести фотозйомку продуктів харчування. Охорона торговельного центру випхала і побила чотирьох осіб: журналіста Павла Колесника, громадського діяча Станіслава Федорчука, а також кореспондента «Українського тижня» Богдана Буткевича та фотокореспондента Андрія Ломакіна. Крім цього, охоронці ще й намагалися відібрати їхні особисті речі.

 

Богдан Буткевич у коментарі «Детектор медіа» повідомив, що наразі всі потерпілі перебувають у Ленінському райвідділі міліції міста Донецька. «Ми підготували заяву про побиття і нанесення тілесних ушкоджень. Павлу Колеснику розбили обличчя, а нашому фотографу Андрію Ломакіну нанесені сильні тілесні ушкодження. Його били по ребрах, по спині, можливо, у нього струс мозку. Також нападники намагалися розбити фотокамеру Андрія і телефон Павла», - розповів він. За його словами, у них є фотографії охоронців, які на них напали, які вони незабаром опублікують.

 

Як писала «Детектор медіа», з журналістом Павлом Колесником судяться співробітники мережі супермаркетів «Амстор» у Донецьку. Вони звинувачують його в публікації в блозі pauluskp.livejournal.com фото- та відеоматеріалів, на яких вони зафіксовані без їхнього дозволу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14179
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знайка
4469 дн. тому
А почему однобоко, со слов "пострадашего", описывается конфликт? Тяжело взять трубку и позвонить охранникам? Что за однобокость, ангажированность и максимализм? И так постоянно на ТК.
EURONEWS
4469 дн. тому
Послушайте все "горе-охоронци", вы дождетесь, что получите резиновой пулей по яйцам, от журналистов. Таких много, вы просто еще на нас не попадали. Поэтому советую прочитать законодательство и перед тем как тупо махать своими "граблями", думать о яйцах и резиновых пулях. До встречи "горе-быдол-охоронци" !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду