«Золоті глобуси» отримали «Нащадки», «Артист», «Чужий серед своїх» та «Американська сімейка»

16 Січня 2012
11267
16 Січня 2012
17:34

«Золоті глобуси» отримали «Нащадки», «Артист», «Чужий серед своїх» та «Американська сімейка»

11267
«Золоті глобуси» отримали «Нащадки», «Артист», «Чужий серед своїх» та «Американська сімейка»

15 січня у США пройшла 69-та церемонія вручення премії Голлівудської асоціації іноземної преси «Золотий глобус». Про це повідомляється на сайті асоціації.

 

У категорії «Драма» найкращим фільмом 2011 року визнали картину «Нащадки» (The Descendants) Александра Пейна, найкращим актором - Джорджа Клуні за головну роль у «Нащадках», а найкращою актрисою - Меріл Стріп за роль Маргарет Тетчер у фільмі «Залізна леді» (The Iron Lady).

 

У категорії «Комедія або мюзикл» найкращою стрічкою став «Артист» (The Artist) Мішеля Хазанавічуса, найкращою актрисою - Мішель Вільямс, яка зіграла у фільмі «Сім днів і ночей з Мерілін» (My Week With Marilyn), і Жан Дюжарден з «Артиста».

 

Найкращим анімаційним фільмом стали «Пригоди Тінтіна» (The Adventures Of Tintin), а найкращою стрічкою іноземною мовою - іранська картина A Separation.

 

Найкращою актрисою другого плану визнано Октавію Спенсер за роль у драмі «Прислуга» (The Help), найкращим актором другого плану - Крістофера Пламмера за роль у комедії «Початківці» (Beginners).

 

«Золотий глобус» за найкращу режисуру отримав Мартін Скорсезе за фільм «Хранитель часу» (Hugo), за найкращий сценарій - Вуді Аллен за «Опівніч у Парижі» (Midnight In Paris).

 

Приз за найкращу музику до фільму дістався Людовіку Бурсе за саундтрек до фільму «Артист», а найкращою піснею названо «Шедевр» (Masterpiece) Мадонни з фільму «Ми. Віримо в кохання» (W.E.).

 

Що стосується телевізійних серіалів, то в категорії драма найкращим серіалом став «Чужий серед своїх» (Homeland) каналу Showtime. За роль у цьому серіалі Клер Дейнс отримала «Золотий глобус» як найкраща актриса. А найкращим актором став Келсі Ґреммер за роль у серіалі «Бос» (Boss) на каналі Starz.

 

Клер Дейнс

 

У категорії «Комедія або мюзикл» найкращим серіалом названо «Американську сімейку» (Modern Family) каналу ABC. «Золоті глобуси» як найкращі актори здобули Лора Дерн за роль у серіалі «Просвітлена» (Enlightened) каналу HBO та Метт ЛеБлан за «Епізоди» (Episodes) каналу Showtime.

 

Найкращим міні-серіалом стало британське «Абатство Даунтон» (Downton Abbey), що виходило на каналі PBS. «Золоті глобуси» за ролі в міні-серіалах отримала Кейт Вінслет за «Мілдред Пірс» (Mildred Pierce) на каналі HBO та Ідріс Ельба за «Лютера» (Luther) виробництва BBC. Найкращими акторами другого плану в міні-серіалах стали Джессіка Ланж за «Американську історію жахів» (American Horror Story) на каналі FX та Пітер Дінкледж за «Ігри престолів» (Game Of Thrones) на HBO.

 

Пітер Дінкледж

 

Спеціальний приз імені Сесіля де Мілля отримав актор Морґан Фрімен.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - goldenglobes.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11267
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду