Свірко вимагатиме депортувати Єрмолаєва до Росії

4 Січня 2012
11179
4 Січня 2012
16:42

Свірко вимагатиме депортувати Єрмолаєва до Росії

11179
Свірко вимагатиме депортувати Єрмолаєва до Росії

Журналіст Юрій Свірко у суді вимагатиме депортації з України Михайла Єрмолаєва, шеф-редактора новин СТБ. Про це він заявив у коментарі «Детектор медіа». Пан Єрмолаєв є громадянином Російської Федерації.

 

Підставою для депортації є той факт, що, на думку Юрія Свірка, у травні, червні і липні Єрмолаєв працював на каналі незаконно. Трудовий договір було укладено наприкінці липня, а про призначення «з 1 травня» було повідомлено ще навесні.

 

22 липня СТБ уклав з Єрмолаєвим трудовий договір, зауважує Свірко, «прямо в день отримання дозволу на використання праці іноземця N43727». Це випливає з листа Державного центру зайнятості. «Щоправда, у цьому договорі він не головний редактор і не директор, як брешуть на сайті СТБ, а "Генеральний продюсер". І саме таку вакансію було начебто заявлено до Шевченківського районного центру зайнятості у м. Києві. Хоча тим самим СТБ до Шевченківського районного суду м. Києва було неодноразово заявлено, що жодних вакансій на СТБ просто немає», - наголошує Свірко у своєму блозі.

 

У листі центру зайнятості йдеться, що Михайло Єрмолаєв працює на телеканалі на посаді генерального продюсера з інформаційно-аналітичного мовлення у Департаменті інформаційно-аналітичного мовлення. СТБ отримав дозвіл Київського міського центру зайнятості на використання праці громадянина Російської Федерації, і на цій підставі укладено строковий трудовий договір.

 

Обґрунтування доцільності використання праці іноземця (Єрмолаєва) було таким: має значний досвід роботи у сфері науки, освіти, телебачення та професійного аналізу інформації, вільно володіє англійською мовою, знає італійську, йдеться у листі центру.

 

При цьому, зауважує Юрій Свірко, 25 липня під час засідання у Шевченківському суді представник СТБ  Андрій Бабенко заявив «на мікрофон аудіофіксації», що «Єрмолаєв у трудових відносинах з СТБ не знаходиться», пише Свірко у своєму блозі.

 

Наступне засідання у справі проти СТБ відбудеться 17 січня о 16 годині. Саме тоді пан Свірко має намір озвучити свою вимогу про депортацію.

 

У коментарі «Телеркитиці» Свірко наголосив, що у Єдиному державному реєстрі судових рішень є приклади подібних справ, де на підприємство накладається штраф, а працівника, який порушив закон, депортують з України.

 

Нагадаємо, Юрій Свірко оскаржує в суді відмову в призначенні його на посаду головного редактора служби новин СТБ. У позові він просить суд визнати необґрунтованою відмову у прийнятті його на роботу на посаду головного редактора служби новин СТБ, а також зобов'язати канал прийняти його на роботу. Також він просить стягнути з СТБ середній заробіток за час вимушеного прогулу з 15 січня 2011 року по день рішення суду за цим позовом, виходячи з офіційного посадового окладу головного редактора служби новин СТБ.

 

«Детектор медіа» звернулась за коментарем до прес-служби СТБ і чекає на відповідь.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11179
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
сочувствующему № 1
4493 дн. тому
Виталий Портников Украина стала самой настоящей зоной, в которой восторжествовала тюремная мораль - в политике, экономике, СМИ.
Еще один сочувствующий
4493 дн. тому
Причина наличия заезжих типа "профессионалов" от новостей - их мозговая стерильность. К сожалению для генеральных продюсеров украинских каналов, украинские журналисты поляризрваны политически, поскольку являются гражданами Украины. И ведут себя, как граждане, а не как стадо баранов. А вот зачищенные мозги русских журналистов - самое то, чтобы не было проблем с властными недоумками. Предлагаю СТБ пригласить главными на новости журналиста из КНДР. Вот это будут "новыны"! О Ермолаеве забудут за неделю!
сочувствующий
4493 дн. тому
Юра, тебе не пора ли обратиться за помощью... к людям в белых халатах. Ты уверовал, что Украина не Белоруссия?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду