Громницька і Гужва в «Сегодня» залишаться відстороненими до 17 січня

28 Грудня 2011
17289
28 Грудня 2011
13:49

Громницька і Гужва в «Сегодня» залишаться відстороненими до 17 січня

17289
Наглядовій раді потрібен час для висновків за результатами розслідування
Громницька і Гужва в «Сегодня» залишаться відстороненими до 17 січня

Наглядова рада ПрАТ «Сьогодні мультимедіа» прийняла рішення продовжити період відсторонення генерального директора видавництва «Сьогодні мультимедіа» Олени Громницької та головного редактора газети «Сегодня» Ігоря Гужви до 17 січня 2012 року. Оскільки наглядовій раді потрібен час для висновків і рішень за результатами розслідування діяльності топ-менеджменту. Про це йдеться в офіційному повідомленні наглядової ради, переданому «Детектор медіа» прес-службою компанії СКМ.

 

Нагадаємо, що Олена Громницька та Ігор Гужва відсторонені від роботи з 13 грудня.

 

«У ході розслідування був зібраний великий обсяг інформації. Уся ця інформація буде детально вивчена й проаналізована. Ми хочемо зважено і відповідально підійти до висновків і рішень за результатами розслідування. Оскільки наша головна мета - сформулювати чіткі та прозорі правила гри на майбутнє. Для цього нам потрібен додатковий час», - йдеться в офіційному коментарі наглядової ради.

 

«Газета для нас - це передусім люди. Як сказав акціонер видання Рінат Ахметов, "сильні люди - значить, сильна газета". Саме це - наш перший пріоритет», - наголошується в повідомленні.

 

Як писала «Детектор медіа», 8 грудня представники редакції «Сегодня» оголосили передстрайковий стан через незгоду з редакційною політикою Олени Громницької. Вони висунули вимоги розслідувати конфлікт і «припинити цензуру», а також припинити спроби звільнення підписантів заяви та на час розслідування відсторонити Олену Громницьку від виконання обов'язків генерального директора.

 

9 грудня на зборах трудового колективу Катерина Лапшина пообіцяла провести розслідування.

 

Того ж дня наглядова рада «Сьогодні Мультимедіа» прийняла рішення провести комплексне службове розслідування щодо дій генерального директора Олени Громницької, а також щодо організації роботи редакції під керівництвом головного редактора Ігоря Гужви. Розслідування мало тривати два тижні, на цей час пані Громницьку відправили у відпустку.

 

З 13 грудня наглядова рада відсторонила головного редактора «Сегодня» Ігоря Гужву від виконання посадових обов'язків разом із генеральним директором Оленою Громницькою. На час внутрішнього розслідування обов'язки генерального директора компанії виконує фінансовий директор ПрАТ «Сьогодні Мультимедіа» Ігор Доброван, а обов'язки головного редактора - Ольга Гук, нинішній заступник головреда газети.

 

13 грудня на прес-конференції співробітники «Сегодня» оприлюднили факти цензури та спроб запровадити у виданні корупційні схеми.

 

Раніше, 4 грудня, у редакції газети «Сегодня» було створено осередок профспілки у складі 68 осіб, у тому числі головного редактора Ігоря Гужви. Головою осередку обрано Ольгу Гук.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17289
Читайте також
18.01.2012 10:26
Юлия Рябчун, Валерий Калныш, «Коммерсантъ. Украина»
31 123
12.12.2011 12:07
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ Украина»
26 307
12.12.2011 08:26
Христина Коновалова, для «Детектор медіа»
31 701
11.12.2011 13:24
Александр Сибирцев для «Украинская правда»
31 470
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду