Сьогодні «Гроші» вийдуть без ведучого Дейнеки

27 Грудня 2011
15827
27 Грудня 2011
20:11

Сьогодні «Гроші» вийдуть без ведучого Дейнеки

15827
Сьогодні «Гроші» вийдуть без ведучого Дейнеки

Сьогодні, 27 грудня, програма «Гроші» вийде в ефір каналу «1+1» о 22:30 без ведучого. Про це повідомляє прес-служба «1+1», пояснюючи це тим, що ведучий Олег Дейнека відмовився заходити в студію та записувати програму.

 

За інформацією прес-служби, редакція програми має намір ініціювати оголошення ведучому другої догани через те, що він зірвав робочий процес і поставив під загрозу ефір.

 

«На сьогодні заплановано підсумковий, передноворічний випуск, у якому ми згадаємо всі результативні розслідування "Грошей" за рік. Олег Дейнека відмовився заходити до студії та брати участь у запису програми, мотивувавши це тим, що не задоволений доганою каналу. На жаль, я розчарований діями й заявами Олега - як професіонала і як людини», - цитує прес-служба каналу головного редактора департаменту журналістських розслідувань «1+1» Максима Сухенка.

 

Також на каналі «1+1» наголошують, що Максим Сухенко працює на телебаченні з 1998 року, п'ять років він був спеціальним кореспондентом ТСН. Він став головним редактором департаменту розслідувань з моменту його створення. Відповідно до штатного розпису, Максим Сухенко є безпосереднім керівником Олега Дейнеки, про що той був проінформований при прийомі на роботу, запевняють у прес-службі у відповідь на коментар Олега Дейнеки «Медіаняні», де він називає пана Сухенка ініціатором його відсторонення.

 

Нагадаємо, редакторська група програми «Гроші» тимчасово відсторонила Олега Дейнеку від ведення програми через сюжети про голову Хмельницької обласної державної адміністрації Василя Ядуху, якого підозрюють у корупційних діях. Програма «Гроші» підготувала та показала два сюжети із цієї теми. Олег Дейнека з власної ініціативи підготував третій сюжет, який редакція не поставила у ефір, оскільки цю тему, на думку редакції, вже було розкрито.

 

Водночас Незалежна медіа-профспілка України заявила, що рішення «1+1» про відсторонення Олега Дейнеки від ведення програми «Гроші» суперечить закону і викликає підозри в цензурі.

 

За результатами службового розслідування канал «1+1» оголосив Олегу Дейнеці догану, а також вирішив, що він продовжить працювати ведучим програми «Гроші», але сюжетів більше не готуватиме.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15827
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій Гузь
4474 дн. тому
Перша догана винесена абсолютно безпідставно. КЗПП чітко визначає умови, за якими може бути винесена догана. Медіа-юристи з легкістю зможуть її оскаржити. А враховуючи угоду щодо засад редакційної політики, то подібні дії каналу в чергове влетять йому в копієчку, вже не кажучи про репутацію.
iris
4474 дн. тому
Дейнека клоун. Похоже он решил не работать на плюсах
маша
4474 дн. тому
что ж это такое творится, цензура? А где программа "особиста справа". ганьба каналу!!!
Спасибо Роднянскому Сахе за Ткаченка {CENSORED} !
4474 дн. тому
Генеральному прокуророві Віктору ПШОНЦІ запропоновано забезпечити повну і неупереджену перевірку інформації, наданої представниками засобів масової інформації під час прес-конференції, щодо діяльності голови Хмельницької обласної державної адміністрації Василя ЯДУХИ, голови Великоновосілківської районної ради Донецької області Валерія ШИРИ та вжити за результатами перевірки вичерпних заходів реагування відповідно до законодавства. Про виконання даного доручення пропонується доповісти до 20 січня 2012 року.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду