Суд визнав законними справи проти Мельниченка

26 Грудня 2011
6970
26 Грудня 2011
11:52

Суд визнав законними справи проти Мельниченка

6970
Суд визнав законними справи проти Мельниченка

Печерський районний суд Києва визнав законними постанови Генеральної прокуратури України від 2001 року про порушення кримінальних справ проти екс-майора Управління державної охорони Миколи Мельниченка. Про це сьогодні, 26 грудня, оголосила суддя Вікторія Гаркава, повідомляє УНІАН.

 

Цим рішенням суд відмовив у задоволенні скарги адвоката пана Мельниченка Миколи Неділька на порушення кримінальних справ.

 

У коментарі журналістам адвокат зазначив, що оскаржуватиме в апеляційному суді це рішення.

 

На його думку, парадоксальним є те що відносно екс-президента України Леоніда Кучми суд визнає незаконним порушення кримінальної справи по тій самій статті Кримінального кодексу, яка інкримінується його підзахисному, а відносно Миколи Мельниченка визнає порушення кримінальної справи законним.

 

Саме тому пан Неділько вважає, що в Україні сьогодні спостерігаються подвійні стандарти у застосуванні норм закону щодо тих чи інших осіб. Також рішення Печерського суду, на його думку, свідчить про те, що до кримінальної відповідальності не можуть бути притягнуті високопосадовці держави, які скоїли злочин.

 

Нагадаємо, кримінальну справу щодо Леоніда Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Його обвинувачували в перевищенні влади та службових повноважень, які призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе (ч.3 ст. 166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.). Плівки майора управління Держохорони Миколи Мельниченка було визнано речовим доказом у справі.

 

13 грудня 2011 року Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Леоніда Кучми та скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Записи майора Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Георгія Ґонґадзе.

 

Генпрокуратура оскаржила цю постанову суду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6970
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду