Стець не має запитів щодо Дейнеки і вважає його відсторонення цензурою

23 Грудня 2011
15780
23 Грудня 2011
17:55

Стець не має запитів щодо Дейнеки і вважає його відсторонення цензурою

15780
Стець не має запитів щодо Дейнеки і вважає його відсторонення цензурою

Народний депутат Юрій Стець здивований інформацією про відсторонення Олега Дейнеки від ведення програми «Гроші» на «1+1». Також він здивований інформацією про те, що до парламентського комітету зі свободи слова, секретарем якого він є, нібито надходили запити щодо сюжетів «Грошей» про губернатора Хмельниччини Василя Ядуху.

 

Про це він заявив у коментарі «Детектор медіа».

 

«З подивом дізнався з публікації в «Детектор медіа», що Олега Дейнеку відсторонили від програми «Гроші». Крім того, з подивом дізнався, що в парламентському комітеті з питань свободи слова, в якому я працюю секретарем, нібито лежать кілька запитів з приводу сюжетів з Хмельницька та особисто губернатора Ядухи, які виходили в програмі «Гроші», щодо дотримання журналістських стандартів. Насправді це не відповідає дійсності. Хочу, щоб редакційна рада не маніпулювала комітетом. Якщо будуть подібні заяви до комітету, ми обов'язково зберемося навіть на позачергове засідання», - сказав він.

 

Відсторонення ведучого Юрій Стець називає ознакою цензури: «Якщо ж мало місце відсторонення Олега Дейнеки від ведення цієї програми через подібні причини, то я вважаю це ознаками цензури».

 

Нагадаємо, редакторська група програми «Гроші» 23 грудня повідомила, що ведучого Олега Дейнеку відсторонили від ефіру на час службового розслідування через тему про Хмельницький і губернатора Василя Ядуху. У листі редакторської групи, зокрема, повідомлялося: «У парламентському комітеті зі свободи слова лежить кілька запитів з приводу серії сюжетів з Хмельницька та особисто губернатора Ядухи, які виходили в програмі «Гроші», щодо дотримання журналістських стандартів».  

 

Головний редактор департаменту журналістських розслідувань телеканалу «1+1» Максим Сухенко підтвердив ТК факт відсторонення Дейнеки.

 

Піар-директор каналу Анастасія Жук також підтвердила інформацію і сказала, що коментар редакторської групи є офіційною позицією каналу. Хто вестиме «Гроші» у період відсторонення Дейнеки - поки не вирішено. Але, за словами пані Жук, про те, що програму можуть зняти з ефіру, мова не йде: «Ми дуже цінуємо цей проект, тому будемо шукати вихід».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15780
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду