У США почалися слухання у справі інформатора Wikileaks

17 Грудня 2011
9818
17 Грудня 2011
17:22

У США почалися слухання у справі інформатора Wikileaks

9818
Рядовому Бредлі Меннінгу, якому сьогодні виповнилося 24, загрожує довічне ув`язнення
У США почалися слухання у справі інформатора Wikileaks

У США військовий суд розпочав слуханння у справі інформатора Wikileaks рядового Бредлі Меннінга, повідомляє Telegraph.

 

Раніше він був військовим аналітиком у Ірані, де його арештували у червні 2010-го. Меннінга виявив хакер. Під час чату з ним солдат розповів про свої сподівання викликати «дискусії, дебати і реформи в усьому світі» шляхом оприлюднення секретних даних .

 

Після арешту протягом півтора року Меннінг утримувався в трьох одиночних камерах на військових базах США.

 

 

 

Нинішній процес, що розпочався 16 грудня, - перша поява Меннінга на люди. Слухання проходять  на військовій базі Форт-Мід  штату Меріленд, де розташоване Агентство національної безпеки.

 

Як відзначає Guardian, Меннінга звинувачують за 23-ма пунктами. Йому інкримінують свідому передачу розвідувальних даних непрямим шляхом. Йдеться про 250 тисяч конфіденційних документів із дипломатичного листування, які він записував на компакт-диски та передавав Джуліану Асанжу. За «сприяння ворогу» Меннінгу може загрожувати смертна кара, хоча, прокурори зазначили, що вони схильні роглядати варіант довічного ув`язнення 24-річного солдата.

 

Окрім секретних даних Пентагона і Держдепартаменту США, Меннінг оприлюднив факти і відео військових дій США у Іраку та Афганістані.

 

Захист Меннінга заявляє про ознаки упередженості у цьому судовому процесі. Зокрема, суддя, підполковник у відставці Пол Альманса є прокурором Мінінстерства юстиції США, що займається справою Джуліана Асанжа. Крім того, за вимогою звинувачення у суді виступили 10 свідків, а ходатайство відповідача щодо 48 свідків було задоволено у кількості двох.

 

Як зауважує Guardian, справу почали розглядати у п`ятницю і планують завершити до наступних вихідних, що може бути пов`язано із бажанням мінімалізувати суспільний резонанс та можливість акцій протестів на підтримку Меннінга.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.channel4.com

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9818
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду