Ахметов радіє, що в «Сегодня» «утвердилися демократичні цінності»

15 Грудня 2011
14769
15 Грудня 2011
12:45

Ахметов радіє, що в «Сегодня» «утвердилися демократичні цінності»

14769
Власник вважає, що «Сегодня» має стати ще сильнішою
Ахметов радіє, що в «Сегодня» «утвердилися демократичні цінності»

Акціонер групи компаній «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ) Рінат Ахметов ставиться з повагою до того, що колектив газети «Сегодня», що належить СКМ, вирішив відстоювати свою позицію. Про це він сказав інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна», коментуючи останні події довкола ситуації у виданні.

 

«Я радий, що в нас у газеті утвердилися демократичні цінності. Трудовий колектив має свою позицію. І трудовий колектив не боїться на ній стояти. Я до цього ставлюся з повагою. У сформованій ситуації не повинно бути переможців і переможених», - зазначив пан Ахметов.

 

«Підсумок має бути один: переможцем повинна стати газета. Вона має стати ще сильнішою. Я в газету вірю. В ній дуже професійна команда. А моя філософія проста: сильні люди, отже - сильна газета», - додав він.

 

Як писала «Детектор медіа», 8 грудня представники редакції «Сегодня» оголосили передстрайковий стан через незгоду з редакційною політикою Олени Громницької. Вони висунули вимоги розслідувати конфлікт і «припинити цензуру», а також припинити спроби звільнення підписантів заяви та на час розслідування відсторонити Олену Громницьку від виконання обов'язків генерального директора.

 

9 грудня на зборах трудового колективу Катерина Лапшина пообіцяла провести розслідування.

 

Того ж дня наглядова рада «Сьогодні Мультимедіа» прийняла рішення провести комплексне службове розслідування щодо дій генерального директора Олени Громницької, а також щодо організації роботи редакції під керівництвом головного редактора Ігоря Гужви. Розслідування триватиме два тижні, на цей час пані Громницьку відправлять у відпустку, а роботу пана Гужви суворо контролюватиме наглядова рада.

 

У коментарі «Детектор медіа» пані Лапшина повідомила, що, можливо, найближчим часом пан Гужва піде у відпустку.

 

З 13 грудня наглядова рада відсторонила головного редактора «Сегодня» Ігоря Гужву від виконання посадових обов'язків разом із генеральним директором Оленою Громницькою. На час внутрішнього розслідування обов'язки генерального директора компанії виконуватиме фінансовий директор ПрАТ «Сьогодні Мультимедіа» Ігор Доброван, а обов'язки головного редактора - Ольга Гук, нинішній заступник головреда газети.

 

13 грудня на прес-конференції співробітники «Сегодня» оприлюднили факти цензури та спроб запровадити у виданні корупційні схеми.

 

Раніше, 4 грудня, у редакції газети «Сегодня» було створено осередок профспілки у складі 68 осіб, у тому числі головного редактора Ігоря Гужви. Головою осередку обрано Ольгу Гук.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14769
Читайте також
18.01.2012 10:26
Юлия Рябчун, Валерий Калныш, «Коммерсантъ. Украина»
31 132
12.12.2011 12:07
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ Украина»
26 314
12.12.2011 08:26
Христина Коновалова, для «Детектор медіа»
31 713
11.12.2011 13:24
Александр Сибирцев для «Украинская правда»
31 481
10.12.2011 01:10
Богдан Кутєпов
, «Відеотека»
3 584
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
да да
4514 дн. тому
На УП фамилия Гужвы не упоминается. Ни разу!)
интересно))
4514 дн. тому
Судя по тому как уп сманипулировала этой инфой http://www.pravda.com.ua/news/2011/12/15/6839535/ Стопцензуре договорилась с Гужвой!За чьей спиной?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду