Нацрада: вимкнені харківські канали вже уклали угоди з ОРТПЦ

14 Грудня 2011
22503
14 Грудня 2011
18:30

Нацрада: вимкнені харківські канали вже уклали угоди з ОРТПЦ

22503
Нацрада: вимкнені харківські канали вже уклали угоди з ОРТПЦ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення взяла до відома факт відсутності мовлення харківських телекомпаній АТН, «Право А/ТВК» і «Фора», зобов'язавши протягом місяця відновити мовлення. За даними регулятора, телекомпанії вже уклали угоди з оператором телекомунікацій - Харківським ОРТПЦ - на трансляцію сигналу, повідомила на засіданні перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко.

 

Зокрема, телеканалу АТН Нацрада переоформила ліцензію, замінивши оператора телекомунікацій ТРК «Фора» на Харківський ОРТПЦ.

 

Водночас телеканал «Фора», за даними Нацради, вже відновив своє мовлення. Однак, як писала «Детектор медіа», представники одного зі співвласників заявили, що «Фору» захоплено рейдерами, і канал виходить в ефір в іншому вигляді та з інакшими програмами.

 

Нагадаємо, як повідомляла Незалежна асоціація телерадіомовників, з липня 2011 року харківському телеканалу АТН створювалися перешкоди в доставці сигналу зі студії до РТПЦ. Два оператора телекомунікацій («Датагруп» і «Велтон. Телеком») відмовили телеканалу у наданні цієї послуги через їхні оптоволоконні мережі, а коли компанія отримала дозвіл на доставку власними силами за допомогою радіорелейного зв'язку, Харківська санітарно-епідеміологічна станція відмовилась визнавати чинність санітарного паспорту, виданого на це обладнання. АТН через неможливість роботи радіорелейної лінії із 6 серпня не може виходити в ефір і не веде мовлення.

 

13 вересня цього року ще двом місцевим опозиційним каналам («Фора» і А/ТВК) оператори телекомунікацій («Українські цифрові телекомунікації») відмовили в наданні тієї ж самої послуги.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22503
Читайте також
11.12.2011 09:13
Наталья Стативко, для «Детектор медіа»
24 924
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду