Громадська рада Держкомтелерадіо хоче захистити дітей від шкідливої інформації

13 Грудня 2011
10674
13 Грудня 2011
17:22

Громадська рада Держкомтелерадіо хоче захистити дітей від шкідливої інформації

10674
Рекомендує внести відповідні зміни в законодавство
Громадська рада Держкомтелерадіо хоче захистити дітей від шкідливої інформації

Громадська рада при Держкомтелерадіо ухвалила резолюцію «Як захистити моральність в інтересах дітей та суспільства в цілому. Думка громадськості», в якій рекомендувала внести зміни до чинного законодавства, які б захистили дітей від шкідливої інформації. Про це йшлося під час чергового засідання громадської ради, яке відбулося 13 грудня 2011 року.

 

Більшість членів ради вважають недоцільним ухвалення нової редакції закону «Про захист суспільної моралі». Натомість рекомендують суб'єктам законодавчої ініціативи в Україні розробити та подати до Верховної Ради проекти законів про внесення змін до актів, що врегульовують питання захисту суспільної моралі у різних окремих сферах.

 

Зокрема, до законів «Про телебачення і радіомовлення» (щодо заборони надання доступу до програм, що можуть зашкодити неповнолітнім без спеціального кодування або у встановлений часовий проміжок у випадку відсутності такого кодування, зазначення спеціальних вимог в угоді з абонентом тощо), «Про рекламу», «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» (щодо встановлення спеціальних умов розповсюдження преси, що містить інформацію, яка може зашкодити неповнолітнім) та інші.

 

Виконавчий директор ІТК Катерина Котенко запропонувала акцентувати увагу громадськості на необхідності впровадженні нової системи класифікації аудіовізуальної продукції «Дивись розумно» (keijkvizer). Наразі за підтримки ОБСЄ створена робоча група з представників Нацради та громадських організацій, яка аналізує голландський досвід такої класифікації. Громадська рада делегувала до цієї робочої групи генерального директора Української асоціації видавців періодичної преси Олексія Погорєлова та виконавчого директора громадської організації «Інститут релігійної свободи» Максима Васіна.

 

Члени громадської ради рекомендують Держкомтелерадіо взяти до уваги результати опитування учасників круглого столу на тему «Як захистити моральність в Україні в інтересах дітей та суспільства в цілому. Думка громадськості», який відбувся 5 грудня 2011 року.

 

Крім того, громадська рада розглянула і внесла низку пропозицій до законопроектів «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Також внесла пропозиції до проекту плану заходів з реалізації ініціативи «Партнерство "Відкритий уряд"».

 

Члени ради ухвалили план роботи на 2012 рік. Зокрема, заплановано шість планових засідань, проведення громадської експертизи діяльності Держкомтелерадіо та громадської антикорупційної експертизи проектів нормативно-правових актів. Також громадська рада планує наступного року провести кілька тематичних круглих столів, взяти участь у підготовці Всесвітнього газетного конгресу у Києві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10674
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
@MVasin
4504 дн. тому
Результати опитування, що були згадані, ось тут: http://www.irs.in.ua/mv/2011/12/blog_372
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду