Колектив «Сегодня» вимагає в СКМ узгодити з ним склад комісії з розслідування конфлікту

9 Грудня 2011
11395
9 Грудня 2011
17:11

Колектив «Сегодня» вимагає в СКМ узгодити з ним склад комісії з розслідування конфлікту

11395
Колектив «Сегодня» вимагає в СКМ узгодити з ним склад комісії з розслідування конфлікту

Анонсована друга зустріч колективу газети «Сегодня» з директором з розвитку медійного напряму бізнесу ЗАТ «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), голова наглядової ради ПрАТ «Сьогодні Мультимедіа» Катериною Лапшиною, яка відбулася 9 грудня, була неконструктивною. Про це йдеться в заяві колективу, яка надійшла на адресу «Детектор медіа».

 

«О 15:00 трудовий колектив "Сегодня" знову зустрівся з главою наглядової ради Катериною Лапшиною. Зустріч зі сторони Лапшиної пройшла неконструктивно. Вона відмовилася узгоджувати з редакцією склад комісії, яка буде проводити розслідування. Що ставить під велике питання його об'єктивність», - йдеться в заяві.

 

На думку працівників видання, ігноруючи позицію колективу, Катерина Лапшина тим самим стає на сторону однієї з сторін конфлікту. «Ми наполягаємо на тому, щоб склад комісії був обов'язково узгоджений з трудовим колективом, інакше результати розслідування не будуть визнані», - кажуть в «Сегодня».

 

Працівники газети наполягають на тому, що конфлікт лежить не в площині особистого конфлікту Громницької і Гужви, а по лінії трудовий колектив - генеральний директор, і вважають, що пані Лапшина все більше підтримує останнього. «Ми попереджаємо, що якщо Катерина Лапшина й надалі буде демонструвати ангажованість, ми звернемося до акціонера підприємства з проханням надати нам іншого перемовника з його сторони, замість Лапшиної», - йдеться в заяві.

 

Як розповів «Детектор медіа» головний редактор Ігор Гужва, зустріч була короткою і про скорочення кореспондентів в регіонах не йшлося.

 

Як писала «Детектор медіа», 8 грудня представники редакції «Сегодня» оголосили передстрайковий стан через незгоду з редакційною політикою генерального директора «Сьогодні Мультимедіа» Олени Громницької. Вони вимагають провести розслідування конфлікту і «припинити цензуру»,а також припинити спроби звільнення підписантів заяви та на час розслідування відсторонити Олену Громницьку від виконання обов'язків генерального директора.

 

9 грудня на зборах трудового колективу Катерина Лапшина, директор з розвитку медійного напряму бізнесу СКМ і голова наглядової ради ПрАТ «Сьогодні Мультимедіа», пообіцяла провести розслідування.

 

Наглядова рада видавничого холдингу «Сьогодні Мультимедіа» прийняла рішення про проведення комплексного службового розслідування щодо дій генерального директора Олени Громницької, а також щодо організації роботи редакції під керівництвом головного редактора Ігоря Гужви. Розслідування триватиме два тижні, на цей час пані Громницьку відправлять у відпустку, а роботу пана Гужви суворо контролюватиме наглядова рада.

 

Розслідування щодо Олени Громницької буде проведено спеціальною комісією, сформованою наглядовою радою, із залученням уповноваженого члена трудового колективу редакції газети «Сегодня», йдеться в офіційному коментарі наглядової ради.

 

Раніше, 4 грудня, у редакції газети «Сегодня» створено осередок профспілки, до якого ввійшли 68 осіб, в тому числі і головний редактор Ігор Гужва. Головою осередку обрано Ольгу Гук. До комітету осередку ввійшли Ольга Гук та Ігор Гужва, Оксана Омельченко, до ревізійної комісії Галина Коваленко та Дмитро Коротков. За словами Ольги Гук, Ігор Гужва юридично не є роботодавцем, тому й увійшов до комітету осередку (як відомо, до виборних органів профспілки роботодавці входити не можуть).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11395
Читайте також
18.01.2012 10:26
Юлия Рябчун, Валерий Калныш, «Коммерсантъ. Украина»
31 132
13.12.2011 08:30
Дмитрий Коротков, для «Детектор медіа»
32 192
12.12.2011 12:07
Юлия Рябчун, «Коммерсантъ Украина»
26 314
12.12.2011 08:26
Христина Коновалова, для «Детектор медіа»
31 713
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду