ВСРУ змінила програмну концепцію

7 Грудня 2011
10155
7 Грудня 2011
14:02

ВСРУ змінила програмну концепцію

10155
Олександр Бутко вибув зі складу редакційної ради НРКУ, а Василь Бирзул досі залишається
ВСРУ змінила програмну концепцію

Всесвітня служба «Радіо України» (канал іномовлення Національної радіокомпанії України) змінила програмну концепцію та зменшила кількість супутникових ретрансляторів, з яких поширює свій сигнал. Відповідні змін до ліцензії НРКУ на супутникове радіомовлення ВСРУ внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 6 грудня, про що «Детектор медіа» повідомили в прес-службі регуляторного органу.

 

Зокрема, ВСРУ, яка мовить на зарубіжну аудиторію з позивним «Українське радіо», відмовилася від чіткого мовного розподілу програм (українська, англійська, німецька, румунська). Натомість у ліцензії зазначила, що мовить українською і відповідною іноземними мовами. Зауважимо, що на попередньому засіданні 23 листопада Нацрада за результатами перевірки ВСРУ зафіксувала порушення умов ліцензії в частині «мова».

 

Програмна концепція

 

Було:

Стало:

Мова

українська - 73%,

англійська - 12,5%,

німецька - 9,5%,

румунська - 5%

мовлення на зарубіжну аудиторію ведеться українською і відповідною іноземною мовами

Програми власного виробництва

24 год/добу

24 год/добу

Національний продукт

24 год/добу

24 год/добу

Іноземний продукт

-

-

Формат

інформаційно- культурологічний

інформаційно-культурологічний

Інформаційно-аналітичні та публіцистичні програми

14 год/добу

11 год 44 хв/добу

Культурно-мистецькі програми

6 год/добу

7 год 5 хв/добу

Науково-просвітницькі програми

1 год/добу

1 год 45 хв/добу

Розважально-музичні програми

3 год/добу

2 год 42 хв/добу

Підбірка музичних творів

-

-

Дитячі програми

-

-

Реклама

-

-

Елементи оформлення ефіру

-

30 хв/добу

Анонси

-

14 хв/добу

 

Також ВСРУ зменшила кількість супутникових ретрансляторів: замість Sirius 4 і Hellas Sat 2 її сигнал тепер поширюється тільки через Astra 4A (екс-Sirius 4).

 

Також змінився і склад редакційної ради, звідки вибув Олександр Бутко (нинішній генеральний директор ТОНІСа), замість якого став Сергій Фісюн.

 

Повний новий склад редакційної ради, який вказаний і в інших ліцензіях Національної радіокомпанії України: Олександр Курдінович, Сергій Абрамов, Тарас Аврахов, Анатолій Табаченко, Роман Чайковський, Василь Бирзул (заступник ген директора ТОНІСа досі залишається членом редради НРКУ), Жанна Міщерська, Сергій Фісюн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10155
Читайте також
23.09.2011 13:46
Мар'яна Закусило
24 284
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду