Журналісти ТВі отримали супутникову ліцензію на канал ТВinfo

6 Грудня 2011
13820
6 Грудня 2011
19:13

Журналісти ТВі отримали супутникову ліцензію на канал ТВinfo

13820
Нацрада нарешті задовольнила заяву ТОВ «Інфо24»
Журналісти ТВі отримали супутникову ліцензію на канал ТВinfo

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 6 грудня ухвалила рішення про видачу ліцензії на супутникове мовлення ТОВ «Інфо24» з логотипом ТBinfo. Ліцензію видано на 10 років, канал готовий вийти в ефір протягом двох місяців. Про це повідомляє прес-служба регуляторного органу.

 

Нагадаємо, засновниками ТОВ «Інфо24» є журналісти ТВі Микола Княжицький, Віталій Портніков, Наталя Катеринчук і Артем Шевченко. За словами Наталі Катеринчук, телеканал за концепцією близький до французького BFM TV і російського «Дождя». 16 червня Нацрада розглядала заяву ТОВ «Інфо24» на видачу ліцензії для телеканалу з логотипом «Інфо-24», але тоді так і не прийняла ніякого рішення.

 

ТОВ «Інфо24» оскаржило бездіяльність Нацради в суді. Повторно компанія звернулася до регуляторного органу з проханням розглянути їхню заявку, посилаючись на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 21 вересня 2011 року. Як розповів «Детектор медіа» представник «Інфо24», керівний партнер юридичної фірми Jurimex Юрій Крайняк, цією постановою суд визнав протиправною бездіяльність Нацради та зобов'язав регулятора розглянути заяву компанії про видачу ліцензії на супутникове мовлення. Національна рада встигла оскаржити цю постанову в апеляції, однак, незважаючи на це, 6 грудня заявку на ліцензію задовольнила.

 

ТОВ «Інфо24» в заявних документах змінило логотип на ТBinfo (логотип «Інфо-24» викликав претензії телеканалу «24»), а також збільшило статутний фонд з 1 тис. грн. до 350 тис. грн. (невелика сума статутного фонду раніше викликала застереження в першого заступника голови Нацради Оксани Головатенко).

 

Решта параметрів у заяві на видачу ліцензії залишилися незмінними, сказав «Детектор медіа» Юрій Крайняк. Зокрема, директором компанії «Інфо24» є Віталій Портніков, формат каналу - інформаційно-просвітницький, обсяг мовлення - цілодобовий, територія розповсюдження програм - Україна та інші країни в межах зони впевненого прийому сигналу із супутника.

 

Як інформує прес-служба Нацради, Оксана Головатенко, звертаючись до представників «Інфо24» (на засіданні, окрім Юрія Крайняка, був також Олександр Півнюк), констатувала: «Влітку ми відмовляли з об'єктивних причин. Для нас є важливим, що ви дослухалися до наших зауважень. На сьогодні компанія внесла значні зміни, насамперед це стосується розмірів статутного фонду, який на разі становить не 1000 грн., а 350 тисяч».

 

А заступник голови Національної ради Лариса Мудрак зауважила: «Судячи із документів, які зараз маємо, компанія зробила висновки із ситуації, яка склалася. Змінено логотип, змінено підхід щодо програмного планування, компанія надала всі документи, які Національна рада просила на доповнення. Компанія переглянула свій підхід із приводу статутного фонду, щодо якого минулого разу були серйозні застереження».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13820
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
pensioner
4494 дн. тому
Прошу сообщите на каком спутнике(параметры канала) и когда начнут работу!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду