У Луганську зняли з ефіру рекламу Євразійського союзу

5 Грудня 2011
12069
5 Грудня 2011
12:57

У Луганську зняли з ефіру рекламу Євразійського союзу

12069
У Луганську зняли з ефіру рекламу Євразійського союзу

На луганському телебаченні припинено трансляцію реклами Євразійського союзу (Євразійське економічне співтовариство). Про це повідомляє УНІАН.

 

Як розповів агентству замовник трансляції ролика, депутат Луганської обласної ради Владислав Кривобоков, про заборону трансляції йому розповіли представники двох луганських телеканалів ЛОТ та ІРТА

 

«Мною на ім'я керівників телекомпаній були направлені листи з проханням дати роз'яснення з приводу розриву договірних відносин і, відповідно, зняття ролика з прокату. Відповідей поки що я не одержав», - сказав пан Кривобоков.

 

У відкритому зверненні на своєму сайті він пояснює, що в ролику «лише на все висловив свою громадянську позицію, яка, до речі, відображає надії, принаймні, половини громадян України».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у 30-секундному ролику використана музична заставки російської програми «Время». На відео декілька пар рук спочатку руйнують пазл у вигляді карти України, Росії, Білорусії та Казахстану, а потім збирають його докупи. На відео присутній радянський «знак якості» з написом «СССР».

 

Також у Луганську було розміщено близько 20 іміджевих білбордів із відповідними зображеннями.

 

24 листопада народний депутат України, голова підкомітету Верховної Ради з питань реклами Олена Кондратюк висловила занепокоєння з приводу трансляції на луганських каналах рекламного ролика Євразійського союзу. Адже у ролику присутні державний символ України - державний прапор, а також державні символи інших держав, що є порушенням вимог статті 8 закону «Про рекламу». Пані Кондратюк заявила про намір поскаржитися на луганську рекламу Євразійського союзу в Генпрокуратуру і Національну раду з питань телебачення і радіомовлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12069
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
KYIV, EUROPE
4523 дн. тому
Игорь запам'ятай, Україна частина Європи! Якщо тобі кортить під кацапський чобіт - ЧЕМОДАН ВОКЗАЛ РОССИЯ! Я считаю, что это честно! :)
Игорь
4523 дн. тому
Я считаю, что надо провести Всеукраинский референдум: Куда интегрироватся Украине: в ЕС или Евразийский союз. Я считаю, что это честно!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду