Парфьонов знімає документальний фільм про російське західництво

3 Грудня 2011
10385
3 Грудня 2011
19:08

Парфьонов знімає документальний фільм про російське західництво

10385
Парфьонов знімає документальний фільм про російське західництво
Наступний документальний фільм Леоніда Парфьонова буде присвячено російському західництву. Про це тележурналіст розповів сьогодні, 3 грудня, під час політичного ток-шоу «Інтера» «Велика політика з Євгенієм Кисельовим».
 
«Інформаційний привід - сторіччя Пушкінського музею, але в принципі (у фільмі йтиметься. - ТК) про російське західництво, про відчуття себе європейцями через смак, через те, що тобі подобається, що тобі здається красивим і непривабливим. В принципі, про цю лінію, започатковану Іваном Цвєтаєвим, засновником Музею образотворчих мистецтв, та Івана Морозова і Сергія Щукіна...», - сказав Леонів Парфьонов. Також він додав, що до історико-культурної стрічки увійдуть ігрові реконструкції. 
 
У фільмі йтиметься про російській колекції творів імпресіоністів, яким може позаздрити навіть Франція; і про таких авангардистів, як Василь Кандинський і Казимир Малевич. Цю стрічку документаліст готує для російського Першого каналу.
 
Також під час випуску Леонід Парфьонов розповів про своє бачення західництва і євразійства. Зокрема, відповідаюч на запитання «Чи почне хтось нарешті в Росії перебудову і чи вдарить черговий російський бунт?», Леонід Парфьонов сказав: «Я дуже сподіваюся, що Росія вичерпала ліміт на бунти. З іншого боку, Росія вичерпала ліміт на застій». І додав: «Мені хочеться сподіватися, що у нас є ще шанс стратегічно, що і для Росії, і для України, немає ніякого іншого шляху, як повернуться до Європи, стати Європою. Не в сенсі географічному, а в сенсі корупції, бізнесу, змагальності, конкуренції політичної і економічної, низької інфляції, поваги до людини, можливості для її самореалізації. До речі, ніякої іншох долі ми не маємо. В Азії на нас ніхто не чекає...».
 
Щодо євразійства, яке, як повідомляла ТК, популяризується в Луганській області, Леондід Парфьонов відзначив:  « В Росії ніхто не розуміє, що це таке - євразійство. Євразійством в Росії щоразу виправдовують власне неподобство - для того щоб знизити планку, і говорити, що не треба нам тягнутися до європейського стандарту....».
 
Раніше, 26 листопада, у Києві пройшов майстер-клас Леоніда Парфьонова «Новий діалог між журналістикою і аудиторією». Також Леонід Парфьонов презентував в Украъні п'яту книгу із циклу «Намедни».
 
Леонід Парфьонов - російський журналіст, телеведучий, автор таких телепроектів, як «Намедни» і «Российская империя». Виступав автором циклів «Новейшая история», телефільмів «Зворыкин-Муромец», «Весь Жванецкий», «Птица-Гоголь», «Жизнь Солженицына», «Современница», «Век Набокова» і багато інших. Нині працює на російському Першому каналі, де є ведучим проекту «Волшебный мир Disney» і займається виробництвом документальних фільмів.
 
«Детектор медіа»
Фото - liveinternet.ru 
 


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10385
Читайте також
03.12.2010 13:18
Віталій Портников, «Радіо Свобода»
34 252
01.12.2010 12:43
Иван Засурский, «Частный корреспондент»
38 555
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду