Петра Щербину можуть посадити на шість років (+коментар Щербини)

1 Грудня 2011
10505
1 Грудня 2011
16:40

Петра Щербину можуть посадити на шість років (+коментар Щербини)

10505
Прокуратура порушила кримінальну справу за нецільове використання бюджетних 1,5 млн грн
Петра Щербину можуть посадити на шість років (+коментар Щербини)

30 листопада прокуратура порушила кримінальну справу щодо колишнього головного редактора газети «Українська столиця» Петра Щербини. Його звинувачують у тому, що, зловживаючи службовим становищем, протягом 2008-2010 років він здійснив нецільове використання бюджетних коштів на загальну суму понад 1,5 млн грн. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС у місті Києві.

 

Петро Щербина очолював «Українську столицю» у 2007-2010 роках. Неформальним керівником умовного «Київського медіахолдингу», до якого входило видання, був Казбек Бектурсунов.

 

Справу порушено за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 210 (нецільове використання бюджетних коштів, здійснення видатків бюджету чи надання кредитів з бюджету без встановлених бюджетних призначень або з їх перевищенням) Кримінального кодексу України.

 

За ч. 2 ст. 364 загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

За ч. 2 ст. 210 загрожує обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавлення волі на строк від двох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Матеріали для справи були зібрані працівниками відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю Дарницького райуправління міліції.

 

Перевірка встановила, що, в порушення п.8 ст.7 та п.1 ст. 23 Бюджетного кодексу України, в період 2008-2010 років із загальної суми асигнувань, отриманих із загального фонду бюджету міста Києва, понад 1,5 млн. грн посадовець використав на покриття витрат, не пов'язаних з випуском газети «Українська столиця».

 

Сам Петро Щербина в коментарі «Детектор медіа» заявив, що оскаржуватиме постанову про порушення кримінальної справи: «Редагуючи газету "Українська столиця", я не здійснив жодного порушення чинного законодавства. Саме тому я однозначно оскаржуватиму постанову про порушення кримінальної справи».

 

На його думку, говорити про перспективи цієї справи безглуздо, адже сьогодні тільки почалося досудове слідство, а після цього ці факти мають бути підтвердженими в суді. Оприлюднену сьогодні заява ВЗГ ГУМВС України в м. Києві він вважає такою, що суперечить чинному законодавству, адже вину тієї чи іншої особи встановлює виключно суд, а не відділ громадських зв'язків столичної міліції.

 

«Редакція "Української столиці" завжди працювала виключно із затвердженим кошторисом, а кошторис затверджував начальник управління по взаємодії зі ЗМІ Київміськдержадміністрації, який підписує лише рішення у рамках затверджених ним кошторисів та в межах чинного законодавства. Якщо нам затвердили кошторис, а ми працювали в його рамках, то до де тут порушення закону?», - каже пан Щербина.

 

«Разом з тим, журналісти "Української столиці" по півроку не отримували заробітну плату, і всі рахунки редакції були заблоковані на підставі судових рішень через боргові зобов'язання попередніх періодів. Тому, коли всі журналісти фактично виживали через невиплату коштів, не було жодних підстав порушувати чинне законодавство», - додав він.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», восени 2010 року за результатами ревізії фінансово-господарської діяльності «Української столиці» КРУ в місті Києві виявило порушень на загальну суму 1,9 млн грн. Управління преси та інформації КМДА у зв'язку із цим ініціювало звернення КМДА до правоохоронних органів щодо результатів ревізії. Петро Щербина заявив, що результати перевірки КРУ будуть оскаржені в судовому порядку, та порадив шукати порушень деінде.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10505
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Режиссер
4520 дн. тому
Петя, а ты оказывается подпольный миллионер)))
nightwanderer
4521 дн. тому
Это все фигня, по этой статье не сел еще ни один редактор, в том числе и Чамара с Украинформа, только вот у Чамары были реальные хищения, а в случае Щербины - нарушения бюджетного законодательства. Вы же сами понимаете, какое наши депутаты приняли законодательство.
SRT
4522 дн. тому
Интересно, Бектурсунов передачи носить будет или похерит как и остальных кинутых им
Eric
4522 дн. тому
ха-ха-ха: прокуратура оценила журнал ТОП 10 и программу неделя моды с Шапокляк в молодости - Дашей Шаповаловой.
AGO
4522 дн. тому
Да, по ходу, Казбех спионерил
111
4522 дн. тому
Пєтяй, а як же твої бритоголові друзі? Скажи їм - нехай замочать прокурора та суддю. Ти мабуть ще не здогадався, що всі твої неприємності за останній час не випадкові, що тебе до них "вели"? Твою тему будемо тримати в ЗМІ (і не тільки) стільки, скільки буде потрібно для твоєї посадки.
nightwanderer
4522 дн. тому
Красава, Казбек!
топ 10
4522 дн. тому
Бектурсунов потратил на Дашу - сидеть будут журики. Так держать!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду