Медіахолдинг ZIK відмовився від «Інформатора» і запускає власне видання

1 Грудня 2011
17568
1 Грудня 2011
13:35

Медіахолдинг ZIK відмовився від «Інформатора» і запускає власне видання

17568
«Інформатор» так і не змінив власників
Медіахолдинг ZIK відмовився від «Інформатора» і запускає власне видання

Львівська газета «Інформатор» так і не завершила перехід в управління умовного медіахолдингу ZIK бізнесмена Петра Димінського (телеканал ZIK та однойменне інтернет-видання) та залишилася у власності попереднього інвестора Петра Писарчука і журналістського колективу. Команда холдингу ZIK тепер працює над запуском власної газети - тижневика ZIK. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердили генеральний продюсер телеканалу ZIK Дмитро Добродомов та екс-головний редактор «Інформатора» Олег Онисько, який керує запуском нової газети.

 

«Співпраця тривала 1,5 місяці, але газета так і не перейшла в управління. Виявилося, що простіше відмовитися від цієї ідеї», - сказав Олег Онисько. За словами Дмитра Добродомова, причиною того, що ZIK відмовився від «Інформатора», стало невиконання другою стороною умов, у тому числі фінансових, за якими ZIK мав займатися проектом. «Ми готові були взяти підприємство без певних зобов'язань, до яких ми не мали стосунків. Позаяк умови не були виконані, ми вирішили за краще далі не продовжувати співпрацю», - зазначив він.

 

Останній номер «Інформатора», який готувався ще «під крилом» ZIKу, вийшов 17 листопада. 24 листопада газета теж вийшла, але в редакційній колонці не було вказано імен головного редактора та генерального директора, каже пан Добродомов.

 

Призначений 4 жовтня головним редактором «Інформатора» Олег Онисько залишив видання. Як розповів він «Детектор медіа», разом з ним пішла частина колективу - як нових для «Інформатора» людей, так і декількох старих співробітників. Тепер вони працюють над запуском нового тижневика, який називатиметься ZIK. У команді нині восьмеро осіб, та планується, що штат нової газети складатиметься з 14 людей.

 

«Газета ще не зареєстрована в Мін'юсті, але ми вже подали документи. Плануємо ще цього року (у другій половині грудня. - ТК) вийти з першим номером», - зауважив Дмитро Добродомов. «Новий проект буде таким, як був модернізований "Інформатор" - газета журналістських розслідувань, плюс новини», - додав Олег Онисько.

                                                                      

Планується, що газета ZIK виходитиме щочетверга, як «Інформатор», оскільки до цього дня прив'язана система збуту у Львові. Початковий наклад заплановано у кількості 10-12 тисяч примірників.

 

Як писала «Детектор медіа», на початку жовтня власником львівського тижневика «Інформатор» став Петро Димінський і розпочався процес юридичного переоформлення «Інформатора». До цього газета перебувала у власності журналістського колективу та львівського бізнесмена Петра Писарчука. Крім того, 4 жовтня на посаду головного редактора «Інформатора» було призначено Олега Ониська. Юрій Грицик та Оксана Пахолко, які до цього часу були співкерівниками «Інформатора», залишили видання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17568
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Елка і корєша
4494 дн. тому
Нє,Юрцьо,ві Львові буде газета ЗІК, куди втечуть всі працівники Інформатора, яким ти не платиш гроші...так що не поливай брудом Ониська, бо доведеться колись і тобі йти до нього на поклон...
газетний критик
4501 дн. тому
«Новий проект буде таким, як був модернізований "Інформатор" - газета журналістських розслідувань, плюс новини», - додав Олег Онисько. 1. нічого особливо модернізованого в Інформаторі я не побачив, окрім великого малюнка на 1-ій стор., де зазвичай були ще й інші анонси, а також наповнення газети рекламою і текстами програм каналу ЗІК, що є приниженням для цієї газети (аж ніяк не виступаю на захист Інформатора, а дію як експерт). 2. Олег Онисько відверто заявив, що займатиметься плагіатом, тому що за 1,5 місяці в Інформаторі його плодів праці, окрім зазначених в п.1, не видно. Також своїми словами Олег завчасно поховав Інформатор, але ж не розлітатися газеті через те, що від них пішов новий голредактор. Отже, у Львові буде два однотипні видання - Інформатор і ЗІК (псевдоінформатор).
шанувальник інших медіа
4501 дн. тому
Останній номер «Інформатора», який готувався ще «під крилом» ZIKу, вийшов 17 листопада-сказав Добродомов. То чому в передачі люстрація за 22 листопада, коли піарять Олега Ониська, пишуть що він головний редактор інформатора, адже він на той час вже безробітний. Хіба важко за декілька днів змінити оперативний текст. В цьому випадку найбільше шкода шанувальників зіку, оскільки заради піару цей канал стає брехливим.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду