ГПУ переслала регламентному комітету ВР запит Найєма про законність призначення Пасенюка

30 Листопада 2011
11713
30 Листопада 2011
16:56

ГПУ переслала регламентному комітету ВР запит Найєма про законність призначення Пасенюка

11713
ГПУ переслала регламентному комітету ВР запит Найєма про законність призначення Пасенюка

У відповідь на запит журналіста Мустафи Найєма Генеральна прокуратура скерувала до регламентного комітету Верховної Ради заяву про злочин, що відбувся під час голосування по кандидатурі Олександра Пасенюка на посаду судді Конституційного суду. Про це пише «Українська правда».

 

Нагадаємо, пан Найєм просив Генпрокуратуру перевірити факти порушення закону під час цього голосування в парламенті. У заяві журналіст нагадував, що відповідно до закону про Регламент Верховної Ради голосування 3 листопада мало бути таємним, кожен депутат мав кинути у скриньку один бюлетень. Однак журналісти та телеоператори зафіксували, що депутат фракції «Блоку Литвина» Юрій Литвин вкинув у скриньку для голосування одразу декілька бюлетенів. Цей факт також зафіксували члени Лічильної комісії.

 

«Відповідно до регламенту, якщо під час пленарного засідання, до його відкриття, під час перерви чи після закриття, народним депутатом вчинені дії, що містять ознаки злочину, головуючий на пленарному засіданні повідомляє Верховну Раду про факт, що відбувся і звертається до комітету, до предмета відання якого належать питання регламенту з пропозицією розглянути це питання і внести пропозиції щодо вжиття відповідних заходів», - йдеться у відповіді Генеральної прокуратури.

 

Тому заяви журналіста надіслали до комітету парламенту. Також у Генпрокуратурі запевнили, що якщо комітет звернеться до ГПУ, тоді буде проведена перевірка «відповідно до вимог закону». «Українська правда» наголошує, що головою регламентного комітету є регіонал Володимир Макеєнко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11713
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду