Новини ТОНІСа виходять на 5-му каналі, найвідоміше шоу – «Х-фактор» (опитування)

29 Листопада 2011
9911
29 Листопада 2011
08:46

Новини ТОНІСа виходять на 5-му каналі, найвідоміше шоу – «Х-фактор» (опитування)

9911
Дослідження iVOX і «Детектор медіа» щодо знання брендів новин і великих шоу вихідного дня загальнонаціональних каналів
Новини ТОНІСа виходять на 5-му каналі, найвідоміше шоу – «Х-фактор» (опитування)

Найміцніші бренди серед телевізійних новин - ТСН («1+1»), «Подробности» («Інтер»), «Факти» (ICTV) і «Вікна» (СТБ). Такий висновок випливає з результатів дослідження, проведеного для «Детектор медіа» компанією iVOX. Опитування* здійснене методом онлайн-інтерв'ю, тож його результати є релевантними для тих осіб, які користуються інтернетом.

 

Понад 50% опитуваних правильно зв'язали назви новинних програм з каналами, на яких вони виходять. У ТСН і «Подробностей» відповідний показник перевищує 70%.

 

Новини інших телеканалів, внесених до анкети, не є впізнаваними: відсоток тих, хто не знає, на якому каналі вони виходять, перевищує кількість правильних відповідей. Так, «Репортер» зв'язали з Новим каналом 33,2%, а таких, хто не знає, де виходять ці новини, нарахувалося 39%.

 

Найменший показник знання серед загальнонаціональних каналів отримав ТОНІС і його «24 години» (8,2% правильних відповідей). Найбільше голосів у цьому пункті опитувані віддали варіантам «Не знаю» і «5 канал». Правильний варіант - «ТОНІС» - посів третє місце.

 

Жінки краще впоралися з визначенням авторства ТСН, «Подробностей» и «Репортера», чоловіки - з усіма іншими новинами.

 

 

 

 

 

 

Знання назв великих шоу вихідного дня дещо слабше за знання новин. Імовірно - через менший термін існування таких проектів, на противагу багатьом рокам і навіть десятиліттям ефірного життя новин.

 

Найвідомішим шоу виявився «Х-фактор»: 62% вірних відповідей. Майже наздоганяє ще один проект СТБ «Україна має талант»: 56,9%.

 

Третю сходинку обіймає «Майdан's» («Інтер») з 54,1%, четверту - ще одне дітище СТБ «Танцюють всі!»: 47,4%.

 

На п'ятому щаблі «Голос країни» («1+1») з 42%, на шостому «Фабрика зірок» (Новий канал) з 41,1%.

 

Інші проекти опитувані пов'язували з їх каналами рідше, ніж обирали варіант «Не знаю». Зауважимо, що всі ці проекти нові, за винятком «Народної зірки» «України», яка мала кілька сезонів. Вони з'явилися в ефірі наприкінці серпня або у вересні (опитування проводилося наприкінці вересня).

 

 

 

 

 

 

 

 

Окремий випадок - «Танці з зірками», які колись виходили на «1+1», а минулого сезону повернулися на українське телебачення в ефірі СТБ. Незважаючи на поширену думку про те, що в глядача коротка пам'ять на назви і він не відчуває форматів, 36,4% опитаних віднесли «Танці з зірками» до «1+1». СТБ набрав 20,6% (можна було обрати лише один варіант), що менше за результат варіанту «Не знаю» -  29,1%.

 

Набагато краще знання брендів великих шоу вік-енду продемонстрували жінки у порівнянні з чоловіками. Єдиний виняток - «Битва націй» (проект «чоловічого» ICTV). 

 

Із повними результатами дослідження можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» та iVOX встановили:

 

Глядачі вважають, що розважальних шоу і серіалів на ТБ забагато, пізнавальних програм - замало;

 

70% українців переглядають телепрограми в інтернеті;

 

30% українських інтернет-користувачів готові платити за інформацію в інтернеті;

 

76,2% українців цікавляться можливістю читати пресу та новини за допомогою цифрових носіїв.

 

*Дослідження проведене методом онлайн-інтерв'ю з використанням панелі iVOX (http://ivoxgolos.com.ua/). Вибірка становить 1000 анкет, структура вибірки відповідає структурі інтернет-користувачів України за статтю, віком та регіоном проживання. Статистична похибка не перевищує 3%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9911
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
lolite
4521 дн. тому
СКУКА!!!!!! От Выдрина тошнит на радио, а тут еще видеть эту рожу, усердно лижущую зад нынешней власти с философским видом.
Цікаво
4524 дн. тому
в на якому з каналів виходить "Караоке на Майдані"? Не питали? Думаю, вже сам Кондратюк плутає!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду