Міліція відреагувала на заяви журналістів ZIKу про напади, направивши їх до прокуратури

25 Листопада 2011
9047
25 Листопада 2011
17:19

Міліція відреагувала на заяви журналістів ZIKу про напади, направивши їх до прокуратури

9047
Силовики запевняють, що тримають справи за участю ЗМІ на особливому контролі
Міліція відреагувала на заяви журналістів ZIKу про напади, направивши їх до прокуратури

Заяви львівських журналістів з телеканалу ZIK належним чином розглянуто, повідомляє управління зв'язків з громадськістю МВС України.

 

Генеральний продюсер ZIK Дмитро Добродомов 21 листопада заявив в ефірі, що має відомості про негласну вказівку міліціонерам займатися журналістами, в тому числі здійснювати проти них провокації. Він також оприлюднив інформацію про два напади на журналістів телеканалу, які сталися протягом останніх десяти днів.

 

Реакція правоохоронців на ці випадки, за його словами, була вкрай пасивною: жодної кримінальної справи не було порушено.

 

Перший напад здійснили фермери на керівника проекту «101.Служба порятунку» Оксану Сахаревич.

 

«Заява журналістки зареєстрована Буським РВ ГУМВС України у Львівській області. Працівники міліції провели всебічну перевірку цього повідомлення та відповідно до вимог законодавства направили матеріали перевірки за підслідністю до прокуратури Буського району для прийняття відповідного рішення», - йдеться у повідомленні УЗГ МВС України.

 

Ще одна пригода трапилася 15 листопада під час зйомок проекту «Об'єкт 2012. Уся правда про Євро!». Неподалік стадіону «Арена Львів» до журналістів, які знімали сюжет, підійшли двоє осіб. Вони вимагали стерти відео, силоміць забирали відеокасету та погрожували.

 

Міліція прореагувала й на цей випадок, повідомляє МВС України. Зокрема, «проведено перевірку за фактом, який мав місце 15 листопада неподалік стадіону «Арена-Львів» із журналістами згаданого телеканалу, коли, за їх словами, до них підійшли двоє осіб, які погрожували представникам ЗМІ та намагалися забрати відеокасету».

 

«16 листопада журналісти звернулися із відповідним повідомленням до Львівського міського управління міліції. Їхню заяву та матеріали відеозйомки під час конфлікту було зареєстровано. На даний час матеріали направлені до прокуратури. Події за участю представників ЗМІ знаходяться на особливому контролі керівництва МВС України. З метою забезпечення прав журналістів на безперешкодне виконання ними професійних обов'язків у МВС України створено відповідний наказ», - кажуть в міліції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9047
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду