Комітет свободи слова не підтримав створення ТСК з розслідування цифрового конкурсу

17 Листопада 2011
16869
17 Листопада 2011
12:11

Комітет свободи слова не підтримав створення ТСК з розслідування цифрового конкурсу

16869
Розгляд закону про квоти перенесли на наступне засідання комітету
Комітет свободи слова не підтримав створення ТСК з розслідування цифрового конкурсу

Комітет з питань свободи слова та інформації не підтримав створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування цифрового конкурсу.

 

16 листопада на засіданні комітету за проект постанови № 9303 «Про утворення ТСК ВРУ з питань розслідування дотримання законодавства при прийнятті рішень Національною радою з питань телебачення і радіомовлення під час проведення конкурсів та встановлення переможців конкурсів на отримання (переоформлення) ліцензій на мовлення в цифровому форматі, який відбувся у 2011 році» проголосувало всього троє членів комітету: Андрій Шевченко, Юрій Стець та Віктор Уколов.

 

Решта присутніх на засіданні членів комітету (Олена Бондаренко, Микола Баграєв, Олена Кондратюк та Володимир Ландік) утрималися.

 

Також комітет не підтримав законопроект № 6429 про внесення змін до закону «Про рекламу» щодо визначення часу закінчення, переривання телевізійної програми. Розглянувши поправки, які були внесені між першим і другим читанням, члени комітету вирішили рекомендувати Верховній Раді відхилити цей проект, мотивувавши тим, що поява ще одного обов'язкового напису на екрані перешкоджатиме глядачам, а також зменшенням надходжень за рекламу. Комітет і раніше рекомендував відхилити цей проект, однак парламент із ним не погоджувався.

 

Члени комітету зголосилися на пропозицію Олени Бондаренко і перенесли на наступне засідання розгляд закону про квоти із зауваженнями голови Верховної Ради і Головного юридичного управління парламенту. Також перенесено розгляд законопроекту № 6447-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій свободи слова та протидії цензурі, автором якого є народний депутат Олена Кондратюк.

 

Нагадаємо, 3 листопада Верховна Рада ухвалила закон, що скасував квоти на українську музику в ефірі та удвічі зменшив - на національний аудіовізуальний продукт. Президент Віктор Янукович під час засідання Гуманітарної ради 11 листопада заявив, що Верховна Рада перегляне закон про квоти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16869
Читайте також
23.11.2011 13:03
Юрий Крайняк, для «Детектор медіа»
35 027
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду