Журналісти поскаржилися на погіршення умов роботи в уряді

8 Листопада 2011
10227
8 Листопада 2011
14:28

Журналісти поскаржилися на погіршення умов роботи в уряді

10227
Представників департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Кабміну запросять на наступне засідання
Журналісти поскаржилися на погіршення умов роботи в уряді

Журналісти поскаржилися про погіршення умови роботи репортерів, які висвітлюють діяльність Кабінету Міністрів. Цю тему вони підняли на засіданні міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання в Україні законодавства про свободу слова та захист прав журналістів 7 листопада.

 

За словами члена правління ГО «Детектор медіа» Світлани Остапи, під час засідань уряду представників ЗМІ ізолюють від міністрів, не даючи можливості взяти у них коментарі. «Раніше журналісти мали змогу взяти коментарі у міністрів, як це робиться у Верховній Раді. А зараз журналістів запрошують в окрему кімнату і транслюють їм засідання по телевізору. Дивитися трансляцію вони можуть і в редакціях, оскільки її здійснює Перший національний, а коментарі з важливих питань по телевізору не візьмеш. Журналісти просять легалізувати доступ до міністрів», - сказала пані Остапа.

 

Раніше про погіршення умов роботи урядових кореспондентів писав у своїй колонці на «Українській правді» журналіст Олексій Братущак. Зміни в роботі урядового прес-центру сталися восени, коли після ремонту приміщення прес-центру перенесли від зали засідань уряду на інший поверх. У відповідь на колонку пана Братущака перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв дав доручення забезпечити комфортні умови роботи журналістів під час засідань уряду й організувати доступ ЗМІ до міністрів. Однак цього так і не сталося.

 

Члени міжвідомчої робочої групи вирішили запросити на наступне засідання представників департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Кабінету Міністрів та обговорити це питання.

 

 

 

Журналісти порушили питання про погіршення умов роботи репортерів в уряді

 

Нагадаємо, 7 листопада відбулося третє засідання міжвідомчої робочої групи, на кому учасники домовилися запровадити ідентифікацію журналістів, розглянули ситуацію навколо харківських телеканалів та випадки перешкоджань і ушкоджень журналістів з боку представників силових структур.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10227
Читайте також
02.09.2011 10:26
Олексій Братущак, «Українська правда»
33 988
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду