Експерти: Без політичної волі Кернеса харківські телеканали не відновлять мовлення

8 Листопада 2011
20447
8 Листопада 2011
12:58

Експерти: Без політичної волі Кернеса харківські телеканали не відновлять мовлення

20447
Експерти: Без політичної волі Кернеса харківські телеканали не відновлять мовлення

Конфлікт довкола вимкнених харківських телеканалів АТН, «Право-А/ТВК» і «Фора» може бути врегульований лише за наявності політичної волі харківського міського голови Геннадія Кернеса. Такої думки дійшли учасники засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання в Україні законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, що відбулося 7 листопада.

 

Наразі ситуація не покращилася, телеканали досі не відновили мовлення (АТН не виходить в ефір із серпня, «Фора» і АТВК - з вересня). Місцева влада, яка обіцяла посприяти врегулюванню питання, поки нічого і не зробила.

 

За словами заступника харківського міського голови з питань правового супроводження Марини Стоматіної, влада готова сісти за стіл переговорів тоді, коли на телеканалах визначаться, хто там керівник. «Подивіться, навіть сюди приїхало по два директори "Фори" і "Право-А/ТВК". З ким із них домовлятися?», - риторично запитала пані Стоматіна. У відповідь представники цих каналів заявили про рейдерське захоплення.

 

 

 

Марина Стоматіна

 

Перший заступник голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко також вважає, що в першу чергу має бути вирішений господарський конфлікт між акціонерами цих телеканалів. На її думку, все можна врегулювати в Харкові і не виносити на міжнародний рівень.

 

Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов розповів, що була проведена перевірка цих телеканалів. «Перевіркою встановлено, що телеканали не ведуть мовлення. За це передбачена така санкція, як попередження. Але ми дали час для відновлення мовлення», -  сказав він.

 

В обговоренні харківської ситуації взяли участь представники всіх конфліктуючих сторін, а також прес-аташе представництва Євросоюзу в Україні Давид Стулік та спеціаліст з моніторингу та дослідження Бюро представництва ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Ілля Догель.

 

У результаті засідання вирішили підготувати рекомендації, які будуть затверджені членами Міжвідомчої робочої групи й опубліковані найближчим часом.

 

Нагадаємо, президент доручив уряду та ГПУ з'ясувати ситуацію навколо харківського каналу АТН. Прокуратура не знайшла доказів тиску місцевої влади. Ситуацією навколо харківських телеканалів були стурбовані ОБСЄ, рух «Стоп цензурі», вітчизняні та міжнародні організації, депутати Бундестагу та інші.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20447
Читайте також
11.12.2011 09:13
Наталья Стативко, для «Детектор медіа»
24 924
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду