«Молодь України» і «Український футбол» вийшли з «Преси України»

8 Листопада 2011
12985
8 Листопада 2011
12:15

«Молодь України» і «Український футбол» вийшли з «Преси України»

12985
«Молодь України» і «Український футбол» вийшли з «Преси України»

Дві газети - «Молодь України» і «Український футбол» - вийшли зі складу державного видавництва «Преса України» та змінили засновників. Цю інформацію «Телекритиці» підтвердив головний редактор видань Сергій Бондаренко.

 

Новим засновником замість «Преси України» в «Молоді України» стало ТОВ «Молодь України», а в «Українського футболу» - видавничий дім «Український футбол». Товариства, за словами пана Бондаренка, засновані трудовим колективом.

 

«Такі зміни відбулись у зав'язку з тим, що, по-перше, "Преса України" орієнтована на те, щоб позбавитися збиткових напрямів, а ці дві газети разом приносили збитки. Друге - це те, що ці газети не розвивалися у видавництві. Бюджетні кошти виділялися якраз на те, щоб вони тільки існували в тому вигляді, в якому вони були. Розвитку не передбачалося. Були обмежені витрати на відрядження, на якісь піар-речі. Давно вже назрівало питання, щоб працювали люди на розповсюдження, на рекламу. В штаті була всього одна людина, яка цим займалася», - розповідає Сергій Бондаренко.

 

За словами головного редактора, передбачається, що відтепер газети розвиватимуться за рахунок інвесторів: «Є зацікавлені інвестори в обох видань, які готові вкладати гроші, щоб вони розвивалися». Хто є цими інвесторами, він поки що не уточнює. Наразі Сергій Бондаренко залишається головним редактором і «Молоді України», і «Українського футболу».

 

На запитання, чи зміниться концепція видань у зв'язку зі зміною засновників, пан Бондаренко відповів: «В "Українського футболу" концепція змінилася ще в квітні цього року. Видання було орієнтовано на широкі маси, орієнтувалося на футбол не лише на "Прем'єр-лігу", але й першу, другу ліги, чемпіонат аматорських колективів. Зараз ми розраховуємо на ті ж маси, але намагатимемося зробити контент більш цікавим, ексклюзивним. Фактично до квітня на 50% це були інтернет-передруківки. Зараз газета абсолютно ексклюзивна, всі інтерв'ю, звіти про матчі - ексклюзивні. Працює сім журналістів», - говорить пан Бондаренко. Також передбачається, що згодом з'явиться російськомовна версія «Українського футболу», оскільки, за його словами, дуже важко розповсюджувати україномовну газету в південних та східних районах.

 

«А "Молодь України" орієнтуватиметься більше на молодь», - додав Сергій Бондаренко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12985
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду