Головред «Економічної правди» Євген Шпитко залишає проект

31 Жовтня 2011
16517
31 Жовтня 2011
17:57

Головред «Економічної правди» Євген Шпитко залишає проект

16517
Видання очолить Сергій Лямець
Головред «Економічної правди» Євген Шпитко залишає проект

Керівник інтернет-видання «Економічна правда» (ЕП), що входить до групи видань «Українська правда» (УП), Євген Шпитко залишає проект. Про це він повідомив у своєму блозі на УП.

 

«За останні 20 років світ змінився, змінилися і ми. Якщо у Радянському союзі нормально було віднести трудову книжку після закінчення вузу до підприємства, а після виходу на пенсію - звідти ж і забрати, то зараз така перспектива виглядає, як мінімум, неймовірно. Ми живемо у плинному світі ринкових відносин», - пояснив він своє рішення про звільнення.

 

Головним редактором «Економічної правди» з 1 листопада буде журналіст ЕП Сергій Лямець.

 

Євген Шпитко очолював «Економічну правду» майже три з половиною роки і був другим головним редактором цього видання.

 

«За цей час було опубліковано понад 2 тисячі статей і близько 1 тисячі авторських колонок, разом - більше 25 мільйонів знаків. З нами працювало більше 170 авторів, з них близько 30 - на постійній основі. Ми випустили понад 50 тисяч новин. Нас прочитало понад 30 мільйонів відвідувачів, з них близько 10 мільйонів - унікальних користувачів, які переглянули понад 100 мільйонів сторінок. Ми отримали близько 12 тисяч листів на редакційну пошту і десь в 10 разів більше - на особисті скриньки журналістів та редакторів. Нам близько 50 разів погрожували судом, хоча подали до нього лише двічі. Обидва позови ми виграли, хоча в одному з них програли апеляцію - вирок виніс суддя Вовк, який сьогодні судить Юрія Луценка», - написав пан Шпитко у своєму блозі та подякував авторам і читачам видання.

 

Нагадаємо, що першим головним редактором «Економічної правди» був Ігор Луценко. Він почав працювати над проектом ЕП у травні 2006 року; запуск сайту відбувся у грудні 2007-го. Навесні 2008 року пан Луценко і шестеро журналістів, які працювали над створенням ЕП, залишили проект.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16517
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду