Розкрито напад на миколаївського журналіста

28 Жовтня 2011
14319
28 Жовтня 2011
19:09

Розкрито напад на миколаївського журналіста

14319
Розкрито напад на миколаївського журналіста

Міліція затримала зловмисників, які напали на миколаївського журналіста Олександра Влащенка, пограбували його і прострелили йому голову. Про це повідомляє управління зв'язків з громадськістю МВС України.

 

Злочинцями виявилися два місцевих жителя, 19 та 23 років, які вирішили заробляти собі на життя розбійними нападами. Задля цього вони придбали пневматичну зброю, з якою виходили на розбій.

 

Правоохоронці відпрацьовували декілька версій скоєння злочину, у тому числі і ту, що напад пов'язаний з професійною діяльністю жертви. Але з'ясувалося, що мета нападу - користь. Це стало відомо зі слів самих нападників, повідомляють в МВС.

 

Наразі підозрювані затримані. Усі речові докази вилучені. Слідство триває.

 

На журналіста Олександра Влащенка напали, коли він пізно ввечері 16 жовтня повертався додому. Йому вистрелили в голову, після чого вкрали в нього фотокамеру, два мобільних телефони, диктофон та гроші. Журналіст опинився у лікарні, де перебуває і зараз, у важкому стані.

 

Міліція порушила кримінальну справу за фактом розбою та замаху на умисне вбивство журналіста. Основними версіями слідства були: пограбування, замах на умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів, та замах на умисне вбивство, вчинене внаслідок професійної діяльності журналіста.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14319
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Пандориум
4559 дн. тому
Мусара полюбому в мазе... или мы живем в Брюселе...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду