Генконсул РФ образився на статтю в кримській газеті і вимагає вибачень

28 Жовтня 2011
15024
28 Жовтня 2011
13:04

Генконсул РФ образився на статтю в кримській газеті і вимагає вибачень

15024
Генконсул РФ образився на статтю в кримській газеті і вимагає вибачень

Генконсул Російської Федерації в Сімферополі Володимир Андрєєв вимагає вибачень від головного редактора «Крымских известий» - газети Верховної ради Криму - Ірини Іванченко за зміст статті Закіра Закірова «Второе пришествие» від 21 жовтня. Відповідний лист генконсула був опублікований 27 жовтня на офіційному сайті, пише «Коммерсантъ».

 

У матеріалі «Крымских известий» журналіст порівнює російського прем'єр-міністра Володимира Путіна з генсеком СРСР Леонідом Брежнєвим і нагадує про те, що «європейська преса назвала його плани (Володимира Путіна .- ТК) спробою відтворити Російську імперію на "кістках СРСР"».

 

На думку дипломата, у статті Росія подається як «кланово-корпоративна держава», якій загрожує «застій» і перспектива опинитися в низці «авторитарних режимів». «Це навіть не стаття, а якась компіляція домислів, дурниць. Дурниця, в тому числі і ця, в сучасних умовах має право на публікацію, і це право "ерундовые" журналісти реалізують скрізь. І з надлишком - в жовтій пресі», - говориться в листі.

 

У «Крымских известиях» «Коммерсанту» сказали, що вибачень за матеріал не буде. «Вибачень не буде! За що вибачатися? Я зателефонувала консулу і пояснила - це ваше право не погоджуватися, а в журналіста є право висловлювати свою точку зору. Ніякого конфлікту немає!» - сказала Ірина Іванченко.

 

Голова постійної комісії Верховної ради Криму з нормотворчої діяльності, організації роботи та зв'язків з громадськістю Юхим Фікс (фракція «Регіони Криму») заявив, що ситуація між генконсулом і журналістом з'ясована: «Генеральний консул Росії в Сімферополі має право на власну думку, а журналістам іноді потрібно бути дуже точними у висловах і толерантними в судженнях».

 

Тим часом пан Андрєєв стверджує, що ніякої реакції на його лист не надійшло. «Зі мною ніхто не говорив, і я чекаю вибачень за цю статтю, яка не повинна була з'являтися в парламентській газеті», - заявив російський дипломат.

 

У свою чергу глава парламентського комітету у закордонних справах Олег Білорус вважає, що Володимир Андрєєв «вийшов за рамки»: «Генеральний консул міг звернутися до редакції газети з листом особисто. Але публікувати на сайті - це як мінімум невідповідність дипломатичної етики. Дипломат не має права на такі висловлювання в країні перебування».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15024
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
орг
4530 дн. тому
консул урод полный!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду