На Черкаській ОДТРК зірвався випуск новин через сюжет про Партію регіонів?

26 Жовтня 2011
15719
26 Жовтня 2011
13:32

На Черкаській ОДТРК зірвався випуск новин через сюжет про Партію регіонів?

15719
На Черкаській ОДТРК зірвався випуск новин через сюжет про Партію регіонів?

Минулої п'ятниці, 21 жовтня, на телеканалі «Рось» (Черкаська обласна державна телерадіокомпанія) не вийшов черговий випуск «Черкаської служби новин». Замість нього в ефір вийшов повтор випуску за 16:00. Про це сьогодні, 26 жовтня, повідомляє «Прочерк».

 

За інформацією співробітників ЧОДТРК, які побажали не називатися, випуск новин був зірваний через узгодження керівниками каналу сюжету  про те, як зростає рейтинг Партії регіонів. Співробітники каналу на умовах анонімності зазначили, що в газеті «Нова молодь Черкащини» вийшов матеріал Тетяни Воронцової про те, що в райлікарні у Червоній Слободі, не витримавши тиску, багато медпрацівників виявили бажання вийти з лав Партії регіонів. У відповідь на цю публікацію від журналістів телеканалу вимагався матеріал про зростання рейтингу партії.

 

«Але бачення кінцевого продукту у гендиректора ОДТРК і його заступниці розходилися. Поки ті вказували журналістам що і як робити, не залишалося вже часу для монтування сюжету. Випуск новин був зірваний», - пише «Прочерк».

 

Видання взяло коментарі у менеджерів ЧОДТРК.

 

Зокрема, в. о. заступника генерального директора з творчих питань Оксана Химич зазначила, що не вповноважена коментувати це питання, а генеральний директор Черкаської ОДТРК Юрій Уздемір запевнив, що ніяких збоїв у випуску новин у п'ятницю не було: «У нас бувають повтори. Сіткою мовлення це передбачено. Буває ж, що технічно працівники не встигають змонтувати сюжет. Але конкретно в п'ятницю ніякої надзвичайної події не було».

 

За словами джерел «Прочерку», сьогодні працівники телекомпанії пишуть доповідні, у яких пояснюють, чому ж таки зірвався випуск новин.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15719
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду