Журналіст «Сноба» Маша Гессен очолить «Вокруг света»

25 Жовтня 2011
11941
25 Жовтня 2011
15:25

Журналіст «Сноба» Маша Гессен очолить «Вокруг света»

11941
Журналіст «Сноба» Маша Гессен очолить «Вокруг света»

Журналіст Маша Гессен із січня 2012 року змінить Сергія Пархоменка на посаді головного редактора видавничого дому та журналу «Вокруг света». Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на генерального директора видавництва Світлану Головатюк.

 

За словами пані Головатюк, термін контракту Сергія Пархоменка підійшов до кінця, і головний редактор сам вирішив залишити видавничий будинок. В інтерв'ю російському Forbes Пархоменко підтвердив, що йде з «Вокруг света» за власним бажанням, а також повідомив, що має намір почати роботу над власними творчими проектами. Сергій Пархоменко очолював «Вокруг света» два роки.

 

З 2008 по 2011 рік Маша Гессен працювала заступником головного редактора проекту «Сноб». Однак у вересні 2011 року стало відомо, що пані Гессен і велика частина редакційної команди йдуть з проекту. Останній номер журналу «Сноб» під керівництвом пані Гессен вийшов у жовтні. Після цього журналом «Сноб» зайнявся Сергій Ніколаєвич, а сайт очолив головний редактор проекту Володимир Яковлєв.

 

Структура «Вокруг света» така, що глава видавничого дому одночасно є й головним редактором журналу, і при цьому йому підпорядковуються всі інші проекти видавництва.

 

Світлана Головатюк припустила, що з приходом Маші Гессен концепція журналу «Вокруг света» трохи зміниться. Тим не менше, головна мета і стратегія залишаться колишніми - розповідати «про розумне цікаво». За словами Сергія Пархоменка, Машу Гессен запросили в «Вокруг света» через її великий досвід у створенні «інтегрованого видавничого організму».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11941
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду