Одеський кабельний оператор «Чорне море» готовий транслювати канал «Круг», якщо отримає сигнал

25 Жовтня 2011
15018
25 Жовтня 2011
14:50

Одеський кабельний оператор «Чорне море» готовий транслювати канал «Круг», якщо отримає сигнал

15018
Одеський кабельний оператор «Чорне море» готовий транслювати канал «Круг», якщо отримає сигнал

Одеський кабельний оператор «Чорне море» готовий виконувати свої зобов'язання з передачі сигналу кабельного телеканалу «Круг» до абонентів за умови наявності сигналу. Про це йдеться в повідомленні компанії щодо ситуації з вимкненням телеканалу «Круг», яке надійшло на адресу «Детектор медіа».

 

«На жаль, телекомпанія "Чорне море" виявилася втягнутою в суперечку між двома суб'єктами господарювання - ТРК "Круг" і ТРК "ЦТБ Одеса", і ця ситуація негативно відображається на діяльності нашої компанії», - зазначають у «Чорному морі» і додають, що станом на 24 жовтня жодна зі сторін спору письмово не повідомила «Чорне море» про причини відсутності сигналу.

 

Як повідомили «Детектор медіа» в «Чорному морі», 18 жовтня о 15:20 технічний персонал головної станції зафіксував відсутність сигналу телеканалу «Круг» у стволі релейного зв'язку, яким він доставляється на головну станцію телекомпанії «Чорне море». Для встановлення причини відсутності сигналу відповідальний працівник телекомпанії зв'язався з відповідальними працівниками обслуговуючої релейної станції, які у свою чергу повідомили про наявність технічної несправності і проведення робіт з її усунення.

 

Згідно з договором про передачу сигналу, що був укладений між ТРК «Круг» і кабельним оператором «Чорне море», «Круг» забезпечує передачу сигналу власних телепрограм до головної станції оператора самостійно. У свою чергу оператор приймає цей сигнал і забезпечує до нього доступ абонентів. Доставка сигналу до головної станції, зауважують у «Чорному морі», може здійснюватися радіорелейною лінією, оптичним кабелем або іншими способами.

 

«Телекомпанія "Чорне море" готова виконувати свої зобов'язання за договором № 20.12.07/ від 20.12.2007 року з передачі сигналу до абонентів, при наявності сигналу ТРК "Круг"», - наголошують у компанії.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 18 жовтня в кабельних мережах одеських операторів «Чорне море» і «Бриз» зник сигнал кабельної ТРК «Круг». Причиною стало те, що оператор радіорелейного зв'язку «ЦТБ Одеса» вивів з експлуатації власне обладнання і припинив доставку сигналу ТРК «Круг» до головних станцій кабельних операторів. Канал розцінює ці дії як саботаж з метою «догодити одеському міському голові Олексію Костусєву і вимкнути єдиний у місті опозиційний канал».

 

Із приводу вимкнення сигналу колектив ТРК «Круг» звернувся до голови Одеської облдержадміністрації Едуарда Матвійчука, президента України Віктора Януковича, генерального прокурора Віктора Пшонки, голови Антимонопольного комітету Василя Цушка, а також до низки посольств, міжнародних правозахисних організацій, профспілок і об'єднань журналістів з проханням втрутитися в ситуацію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15018
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду