Юрій Поташній заявляє, що звільнився з «Віча» через тиск Кисельова

25 Жовтня 2011
12573
25 Жовтня 2011
11:52

Юрій Поташній заявляє, що звільнився з «Віча» через тиск Кисельова

12573
Юрій Поташній заявляє, що звільнився з «Віча» через тиск Кисельова

Журналіст Юрій Поташній стверджує, що звільнитись з журналу Верховної Ради «Віче» його змусив тиск з боку народного депутата від Партії регіонів Василя Кисельова. Про це йдеться у повідомленні журналіста.

 

За його словами, рік тому у журналі вийшла стаття «Голодомор і політики», у якій він «розкритикував державну політику нової влади щодо Голодомору 1932-1933 років в Україні».

 

«Одним із фігурантів статті був якраз Василь Кисельов. Він подав на розгляд Верховної Ради законопроект, яким пропонувалося перекваліфікувати Голодомор із "геноциду" на "трагедію" українського народу. Аби убезпечити колег від неприємностей, Юрій Поташній був змушений власноруч написати заяву про звільнення. У редакції "Віча" журналіст працював три роки», - йдеться у повідомленні журналіста.

 

«Детектор медіа» звернулася по коментар до Василя Кисельова, однак депутат відповів коротко: «Це не до мене», і порадив звернутися до головного редактора видання.

 

Головний редактор журналу «Віче» Світлана Писаренко сказала ТК, що відмовляється від коментарів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12573
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Cвета
4370 дн. тому
кто этот Юрий Поташний? таких как он тысячи.....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду