Рада ухвалила закон, що звужує доступ громадськості до судових рішень

21 Жовтня 2011
13396
21 Жовтня 2011
11:26

Рада ухвалила закон, що звужує доступ громадськості до судових рішень

13396
Рада ухвалила закон, що звужує доступ громадськості до судових рішень

20 жовтня Верховна Рада ухвалила в цілому закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розгляду справ Верховним Судом України», який звужує доступ громадськості до судових рішень. Про це повідомляє Інститут медіа права.

 

Відповідний законопроект № 9151 був ініційований народним депутатом Іриною Бережною. Серед іншого законом змінюється ч. 3 ст. 3 закону «Про доступ до судових рішень», а саме положення закону про те, що до реєстру включаються всі судові рішення судів загальної юрисдикції, замінене положенням, за яким перелік судових рішень судів загальної юрисдикції, що підлягають включенню до реєстру, затверджується Радою суддів України за погодженням з Державною судовою адміністрацією України.

 

На думку Інституту медіа права, таке положення звуженням права громадськості на доступ до інформації, а також нівелює головну мету закону - забезпечення відкритості діяльності судів загальної юрисдикції, прогнозованості судових рішень та сприяння однаковому застосуванню законодавства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13396
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду